Exercicis de català

EMPORION ofereix a partir d’aquest mes una sèrie d’exercicis per tal que els lectors que ho desitgin puguin comprovar -i possiblement millorar- el seu nivell de català escrit. El sistema que proposem permet escoltar unes frases, tornar-les a sentir en forma de dictat, i finalment, comparar allò que s’ha escrit amb el text que publiquem.

La idea i la realització és de la nostra nova col·laboradora Martina Roura Font.

  A l’àudio, primer es llegeix el text, i tot seguit comença el dictat. Un cop acabat, us el podeu corregir mirant el text escrit.

Escoltar el dictat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fragment de L’OMBRA DE L’EUNUC, de Jaume Cabré. Primera part, capítol 7..A començament dels anys setanta, a l’Estat espanyol, i sense que se’n conegués la causa exacta, les estadístiques revelaven que havia augmentat l’índex d’epilèptics de manera extraordinària entre la població masculina de dinou a vint-i-quatre anys. Les autoritats sanitàries començaven a pensar si no es tractava d’una epidèmia. El cas és que desenes de joves que eren cridats a fer el soldat al·legaven un impecable historial epilèptic aconseguit, ja a l’Hospital Militar, a còpia de no dormir unes quantes nits seguides i de fer glops estratègics del vodka que tenien amagat a les ampolles de colònia.

Emporion butlletí
Subscrigui el nostre butlletí MENSUAL per mantenir-se actualitzat.
Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment