10 anys junts

Biblioteca Municipal Pere Blasi

El 2017 és especial per la Biblioteca Municipal Pere Blasi. Farà 10 anys que vam estrenar biblioteca nova. Des de llavors que l’equip de la biblioteca treballem amb il·lusió i esforç per als ciutadans i ciutadanes que ens venen a veure. En l’exercici de mirar enrere no hem pogut evitar la temptació, anar una mica més enllà i permetre’ns el luxe de recordar que a Torroella tenim molta sort: des de l’any 1934 que hi ha biblioteca al municipi. Llegint un article de la Maria Consol Mallol Torrent al Llibre de la Festa Major de l’any 1984, podem recórrer la història de la nostra institució. I fent aquest recorregut ens sembla molt oportú i ens ve molt de gust aprofitar l’avinentesa per valorar la feina de totes les persones que han estat al capdavant de la biblioteca, des de la primera bibliotecària, la Dolors Ubanell, passant per la Ramona Garriga, la qual encara vam tenir la sort de conèixer, per la mateixa Maria Consol, que segur que molts de vosaltres deveu recordar, fins a ser l’equip que som ara: l’Angelina, la Marta, la Manoli i la Cristina.

Aquests anys hem fet feina totes plegades, organitzant actes i activitats de tot tipus, atenent a molta gent, manipulant una pila de llibres, pel·lícules, revistes, fent fotografies, difonent la nostra tasca i potser tot plegat es podria resumir en el següent: hem rebut més de mig milió de persones (511.488); hem cobert a més de 300.000 sol·licituds de demandes de llibres, pel·lícules, revistes o música; hem organitzat 277 activitats de les quals han gaudit gairebé 10.000 persones; hem llegit i comentat 76 lectures de novel·la, còmic, poesia i teatre al club de lectura, al qual hi ha participat més de 1400 persones.

Aquests números, però, no són un fi, ni un objectiu, són només xifres que ens indiquen que encara ens queda molta feina per fer i ens dóna ànims per seguir treballant per vosaltres. Però, com molt bé sabeu, a la vida no tot són xifres i ens fa il·lusió recordar grans moments que ha passat la biblioteca aquests 10 anys. Moments alegres i divertits, com quan ens van visitar el dobladors d’en Goku i en Vegeta de Bola de Drac o quan l’Albert Estengre ens va explicar contes eròtics. Moments solemnes i colpidors, com l’excursió a la platja d’Argelers i a la maternitat d’Elna amb l’Assumpta Montellà o l’obra de teatre de L’AbanderatMoments enriquidors, com els clubs de lectura conduïts per gent especialitzada en literatura, o persones amigues que han volgut compartir amb nosaltres algun llibre que els ha agradat molt i també els escriptors, tots ells diferents, que ens han sabut aportar una part del que han après en la seva tasca. Moments emotius, com l’homenatge a l’Oriol Canals amb una marató de contes en la què tothom va respondre amb agraïment a la seva tasca.

Entre tots hem creat la biblioteca que tenim avui. Volem construir la biblioteca del futur amb vosaltres, us necessitem, volem que hi sigueu, ens animeu, ens suggeriu, ens sacsegeu, perquè la biblioteca com a un lloc ple de llibres i prou no és res, cal emplenar-la de tots aquests moments i per això seguirem treballant perquè entre tots puguem fer cultura, puguem fer vida.

Cristina Rufí i Juanals
Directora de la Biblioteca Municipal Pere Blasi

CELEBREM ELS 10 ANYS JUNTS, US HI ESPEREM!

Contes de biblioteques: celebrem 10 anys de la nostra biblioteca!! Veniu a la festa el dia 15 de març a les 18 h.

Concurs de microrelats (15 març al 21 d’abril). Consulteu les bases al blog del concurs: http://microrelatsenblog.blogspot.com.es/

El 29 de març a les 19 h farem un club de lectura molt especial a l’auditori del Museu de la Mediterrània: Empar Moliner vindrà i comentarem el seu últim llibre Tot això ho faig perquè tinc molta por.

Photocall amb el drac. Vols fer-te una foto amb el drac? Tot el mes d’abril tindrem el drac de Torroella a la biblioteca i podràs fer de princesa o Sant Jordi i celebrar amb nosaltres els 10 anys.

Revetlla de Sant Jordi. Comentarem una obra de la Carme Riera Amb ulls americans, i ens ho comentarà la Roser Benet. Tot seguit una mica de coca i vi dolç per celebrar-ho!

Per Sant Jordi, el 23 d’abril, volem celebrar amb vosaltres l’acte institucional a la biblioteca, a les 12 del migdia, amb la presència de l’alcalde Josep Maria Rufí i la regidora Anna Maria Mercader. Servirà per iniciar els Carrers en vers: emplenarem els carrers amb poesia, cant, música, dansa i teatre. Us hi esperem!

El 2 de juny tancarem la temporada del club de lectura amb un monòleg magnífic i molt emotiu sobre Neus Català. Neus, és el nom de l’obra i serà interpretat per Núria de Calella i acompanyat amb música per Marc Egea.

biblioteca