Avui em presento

Llibres

Em dic Maria Teresa Calabús Casas i sóc llibretera.
No sóc escriptora, ni crítica literària, ni filòloga. Sóc llibretera. I llegeixo per gust, no per feina.

Dic això perquè he acceptat de col·laborar periòdicament a la revista Emporion fent comentaris sobre llibres o contes, i cal deixar molt clar que aquests comentaris seran molt personals i no els haureu de confondre amb recomanacions.

A la meva feina de llibretera he comprovat que, arrel d’una recomanació pública, algun lector s’equivoca llegint un llibre que el decep d’una manera o altra.

Per recomanar un llibre s’ha de poder conversar, s’han de conèixer les inquietuds del lector, la disponibilitat de temps que té per llegir, quines lectures anteriors li han deixat petja.

Un mateix llibre us pot agradar o no segons la vostra situació personal. De vegades cal deixar “reposar” una lectura.

Per tant, aclarint que no recomanaré en general els llibres dels quals escrigui, i que la meva opinió és ben senzilla, us intentaré transmetre les emocions que m’hagin despertat.

M’agradaria trobar una fórmula d’intercanvi d’opinions. Si els lectors dels meus comentaris voleu fer una aportació personal, pot ser molt divertit i interessant seguir un sistema de “conversa” publicant-la a la revista. D’aquesta manera normalment els llibres agafen una nova imatge, fent-se més rica per a tots la seva lectura.

Deixo així la meva presentació i assumeixo el compromís de compartir amb els lectors de la prestigiosa revista Emporion els meus humils coneixements sobre literatura.