A l’agost, cinema cada dia,

AMB UNA ESCOLLIDA SELECCIÓ DE LES MILLORS ESTRENES DE L’ANY

A l’agost, des de fa 23 anys, el Cine Club Torroellenc organitza al Cinema Montgrí una mena de festival de cinema que amb el títol  “A l’agost,  cinema cada dia, amb una escollida selecció de les millors estrenes de l’any”, ofereix una programació que permet visionar o recuperar un bon nombre de títols que des del setembre de l’any anterior s’han anat estrenant a les sales de cinema.

Aquest any l’assistència ha estat molt bona, ja que s’han aconseguit 5.198 espectadors, 1.395 espectadors més que l’any anterior, xifra que situa l’assistència d’aquest any,  des de l’any 2000, en el lloc sisè, havent-se aconseguit la màxima l’any 2009, amb 6.037 espectadors.

Els deu millors anys en nombre d’espectadors a l’agost durant els divuit anys d’aquest segle han estat:

  1. 2009 6.037   espectadors
  2. 2001 6.036               “
  3. 2002 5.666               “
  4. 2004 5.537               “
  5. 2008 5.219               “
  6. 2018 5.198               “
  7. 2000 5.188               “
  8. 2006 4.834               “
  9. 2015 4.547               “
  10. 2007 4.667               “

Els anys amb menor assistència han estat:

2011                            3.357    espectadors

2013                            3.767               “

2017                            3.807               “

Com es pot veure, aquest estiu hi ha hagut una considerable recuperació (36,64%)

Aquest any, les pel·lícules més vistes, com ja sol ser habitual, han estat les infantils. Walt Disney ha prohibit les reprogramacions de Coco, una obra genial de l’animació de la factoria Pixar, que s’havia programat per als dies 14, 15 i 16 d’agost i que es va haver de canviar per Los increíbles 2. Per tal de fomentar l’assistència a aquesta nova estrena, aquesta pel·lícula, al Cinema Montgrí, va ser projectada en 10 sessions infantils en versió espanyola i 4 en versió catalana, i va aconseguir una assistència total de 1.004 espectadors.

L’ha seguida molt a prop en nombre d’assistents Mamma Mia, una y otra vez, amb 1.003 espectadors,  una seqüela de la primera entrega d’aquest musical de gran èxit de públic tant al teatre com al cinema que no desmereixia massa de la primera, sobretot per la seva part musical sostinguda tota per les cançons del famós  grup pop suec Abba.

La tercera fou un altre film infantil de la sèrie Hotel Transilvania, la tercera entrega, també molt agraïda pel públic infantil. A les sessions hi van assistir 450 espectadors.

Com a pel·lícules d’interès es van reposar les guanyadores d’Oscar: La forma del agua, 3 Anuncios en las afueras i Los archivos del Pentágono. També la pel·lícula espanyola ara nominada a l’Oscar, Campeones, a la qual encara van assistir 321 espectadors. Diem encara perquè dos mesos abans a l’estrena hi havien assistit 355 espectadors. Però és que aquesta genial pel·lícula s’ho mereix.

També conjuntament amb el Festival de Música s’han organitzat dues sessions.

Una fou 4, un documental de cinema independent sobre un dels quartets de corda més interessants del món, el Quatuor Ebène. La pel·lícula ens mostra, amb respecte i proximitat, la intimitat del procés de creació de l’aclamat quartet de música clàssica francès Quatuor Ebène durant una de les seves gires. Un acostament sincer a la passió i el sofriment d’aquests quatre intèrprets per la música.

L’altre va ser El silenci de Bach, un extraordinari experiment plàstic i musical de Pere Portabella sobre l’obra de Johann Sebastian Bach.

En sessió de cine club es varen projectar dues interessants pel·lícules, Invitación de boda d’Anne Marie Jacir i Maria by Callas de Tom Wolf.

En resum, cada dia del mes d’agost el Cinema Montgrí ha obert les cortines per oferir una escollida selecció de les millors pel·lícules de l’any amb una programació variada dirigida a un públic infantil, a un públic selectiu amant del bon cinema i també per al públic en general que vol passar una bona estona, veient, al lloc adequat, una bona pel·lícula. El fet  que la resposta hagi estat de 5.198 espectadors, ens demostra que el cinema a Torroella és un element que atrau i ajuda que molta gent triï passar un bon estiu a redós d’aquesta vila, per gaudir de bon cinema al vell però encara acollidor Cinema Montgrí, i això ajuda que aquesta activitat continuï i que aquest cinema es conservi.