Cinema i espectacles

ESTRENES DEL MES D’ABRIL

AHORA O NUNCA
Una pel·lícula amb dos grans actors: Jack Nicholson i Morgan Freeman, dirigits per un expert, Rob Reiner, autor d’algun dels films més memorables de la comèdia americana dels darrers anys, com Quan en Harry va trobar la Sally, d’aventures, com La princesa promesa, o d’intriga, com Misery. Aquest és un film que convida a plantar-li un somriure a la mort i a la malaltia i, sobretot, per això: recrear-se amb la supèrbia interpretació de dos gegants de l’escena.IRINA PALM
Un film vitalista, respectuós i honest. Una interpretació excel·lent de Marianne Faithfull en el paper d’una dona adulta que accepta una feina en un club eròtic perquè necessita diners per pagar el tractament mèdic del seu net.

Es projecta en sessió de Cine Club.

NO ES PAÍS PARA VIEJOS
La pel·lícula guanyadora dels premis Oscar d’aquest any. Millor pel·lícula, millor direcció, millor actor secundari i millor guió adaptat. És el reconeixement merescut d’un director amb dos caps: els inseparables germans Coen, i també de Javier Bardem, guardonat merescudament per la seva extraordinària interpretació d’un paranoic assassí.

THIS IS ENGLAND
Un nen viu atrapat per la violència urbana que va caracteritzar els ambients proletaris d’Anglaterra. Es nota que el director sap de què parla i, sense caure en maniqueismes, ens retrata la cruesa d’aquest món.

Es projecta en sessió de Cine Club.

LAS HERMANAS BOLENA
Feta amb el classicisme i l’elegància pròpia del cinema britànic, aquesta obra, interpretada per Natalie Portman i Scarlett Johansson, és un relat ple d’intriga, sensualitat i traïció, dirigida per Justin Chadwick. Està basada en la novel·la de Phillippa Gregory i explica la història de dues germanes que, per millorar la posició de la seva família, rivalitzen per l’amor del rei d’Anglaterra.

LA GUERRA DE CHARLIE WILSON

Una interessant pel·lícula per diversos conceptes: primer, per entendre millor perquè passen certes coses que veiem als telenotícies, perquè és l’obra d’un director clàssic del cinema americà, Mike Nichols, autor, entre moltres altres pel·lícules, d’El graduat, Armes de dona, A propòsit d’Henry, Closer, etc.; i, segon, per veure junts per primer cop a la pantalla Tom Hanks i la recuperada Júlia Roberts.