Dos anys

 

Aquest gener de 2009 Emporion, el periòdic mensual de Torroella de Montgrí i del Baix Ter, arriba al número 25 i  compleix els primers dos anys de la seva tercera època. I ho fa amb el mateix afany i esperit de servei amb què va començar ja l’any 1915!
Pensem que de bon principi i fins ara hem anat acomplint bona part dels objectius que ens havíem proposat.
Hem mantingut el nostre compromís ciutadà, ens hem congratulat de les iniciatives positives i hem denunciat, modestament però amb contundència, allò que perjudica el Baix Ter, des de la pedrera d’Ullà, el pobre cabal d’aigües del Ter o l’amenaça d’una enorme i incomprensible variant al pont, fins a detalls aparentment insignificants, com pintades a la Resclosa o deixadesa davant heures que es mengen pedres nobles. Ho hem fet amb editorials, articles, acudits, fotografies, vídeos.

Hem acudit i col·laborat, fins on ens ha estat possible, en actes populars o tradicionals de la vila, com ara a la Fira de Sant Andreu, els anys 2007 i 2008, o n’hem promogut d’altres, com la plantada del nou xifrer d’en Navarro.
Anant més enllà de la preocupació pels afers locals, els nostres articles s’han obert a la consideració de les grans qüestions globals del país o del món, com la immigració, el neoliberalisme, la prostitució a les carreteres, l’educació, la integració europea, la crisi financera, la religió, i molts altres.
Tanmateix, no hem oblidat les pàgines festives, sensibles, amables, dedicades a les nostres festes, els nostres arbres, les nostres tradicions, la nostra història, els paisatges, els personatges.
Conseqüència dels esforços que, com dèiem, arrenquen del 1915, el nostre periòdic ha rebut el reconeixement de la Medalla del Montgrí de l’any 2008, que ens emplena de satisfacció i ens estimula encara més.
De cara al futur, intentarem mantenir i augmentar l’exigència de qualitat de continguts, i anirem adoptant les millores tecnològiques que facin més moderna la presentació, mentre es mantingui fàcil i agradable la lectura.
Finalment, ens complau anunciar que estem a punt de constituir-nos en Associació Emporion, oberta a tots els torroellencs que vulguin participar de les nostres il·lusions i col·laborar a la millora del periòdic i a la seva permanència per molts anys més.