Cinema i Espectacles

Masos i Masovers

El passat dissabte 26 d’abril organitzat per l’Associació de Masos del municipi de Torroella de Montgrí varem presentar al Cinema Montgrí la pel·lícula  “Masos i Masovers”, pel·lícula que he realitzat amb el valuós ajut  d’en Joan Serra i en Narcís Arbusé.

Més que una pel·lícula, aquest és un document audiovisual que intenta recollir una part de la nostra petita història local. La història de les terres del Delta del Ter, per una part de les masies que al llarg i ample del delta es van anar construint al llarg dels segles i per l’altre un recull de vivències i records personals de propietaris i masovers d’aquestes masies que en les entrevistes que recull la pel·lícula, es manifesten.

Des del coneixement de l’existència de viles romanes a la falda del Montgrí, passant per l’Edat Mitjana amb les masies fortificades, a les masies primer construïdes encara al resguard de la muntanya en terrens protegits de les inundacions fins a les masies de la plana en ple delta que s’anaven multiplicant a mesura que el home anava sanejant aquests terres i aconseguia convertir-les en terrenys fèrtils de conreu.
El fil conductor d’aquesta història és el Ter.
La pel·lícula acaba amb un interrogant de plena actualitat:
I el futur?

En un futur immediat aquestes, masies, el seus masovers, aquestes terres, no seran res sense les aigües del Ter.

Estrenes del mes de maig

La pel·lícula del mes: IronMan