Enhorabona colla Montgrí 2000

Fa just 4 anys que publicàvem una notícia similar a la d’avui. Si en el 2011 dèiem que la colla sardanista Montgrí 2000 de l’Associació Sardanista Continuïtat de Torroella de Montgrí havia guanyat el Campionat de Catalunya de colles sardanistes en categoria infantil, enguany podem repetir l’enunciat simplement canviant la paraula “infantil” per “juvenil”.

Certament, pràcticament els mateixos protagonistes de fa 4 anys ara assoleixen el mateix reconeixement però dins de la categoria de balladors d’entre 14 i 18 anys.

La present temporada va començar el mes de maig a Sabadell i va continuar el juny a Reus, passant el juliol per Vic i assegurant-se el títol justament al concurs de casa nostra celebrat el mes de setembre als jardins John Lennon. Per tant, el 15 de novembre, a la final celebrada a Valls i on només van arribar-hi les 3 millors colles de cada categoria d’edat, la torroellenca només havia de gaudir ballant sardanes i celebrar l’emocionant moment en què es va confirmar que era la guanyadora del 2015.

I l’Eloi, l’Albert, la Neus, l’Alèxia, l’Emma, en Marc, tots ells de Torroella, així com l’Oriol, la Laura, l’Eva, l’Estel, en Pau, la Berta, l’Ernest, en Guillem i la Mariona, d’Ullà, Pals, Ullastret, Palafrugell i Palamós respectivament, han sigut els autèntics protagonistes d’aquesta fita. I és que la colla Montgrí és l’única de la nostra entitat que ha assolit aquest objectiu tant en categoria alevina (2008) com en infantil (2011).

La majoria d’ells porten ballant junts més d’una dècada, portant el nom de Torroella i l’Empordà arreu de Catalunya, mantenint una de les tradicions més arrelades del nostre país i fomentant la seva amistat i companyerisme.

Apart dels mèrits pròpiament del món de la competició sardanista, en els últims anys han acompanyat el grup musical Macedònia en actuacions al Palau de la Música i en la prèvia d’un partit de la Selecció Catalana de Futbol, així com van tenir l’oportunitat de ballar en directe la sardana emblema de Vicenç Bou “Torroella Vila Vella” en la retransmissió que el programa Divendres de TV3 va fer des de la Plaça de la Vila el mes de març passat.

Moltes felicitats nois i noies. Us encoratgem perquè continueu treballant per la nostra dansa i pel nostre país.