Nota-avís a entitats organitzadores d’actes a Torroella-l’Estartit


A partir de gener de 2015, EMPORION publicarà de forma preferent les notícies que ens enviïn els organitzadors dels actes a aquesta adreça:
consellredaccio@emporion.org

Demanem que la redacció de la notícia sigui breu, de l’estil següent:

Rajoles, plafons i socarrats de la col·lecció Mascort.Es va inaugurar a can Galibern el dia 13. Una exposició impressionant, plena d’art i d’història. Integrada per 700 peces, rajoles catalanes i valencianes dels segles XV i XVI, rajoles d’oficis i de vaixells, socarrats.

El camí d’Empúries a Girona. El diumenge 15,Gent del Ter va organitzar el pas pel VII Tram: Millars – Sant Martí Vell.

Mitologia per als més petits. El Museu de la Mediterrània va organitzar, el migdia del diumenge 15, dins del cicle El petit Museu, la segona sessió “Els herois de la guerra de Troia”.

Teatre de l’escola. La Guillem de Montgrí va presentar,el diumenge 15, teatre dels alumnes al Cine Petit.


Motivació

EMPORION, en la seva tercera època, va néixer, ja fa nou anys, en format digital www.emporion.org, amb l’objectiu de continuar l’esperit i l’ideari dels creadors de la revista ara fa cent anys (gener de 1915): ser una revista de reflexió, d’opinió, de bescanvi d’idees. Els fundadors de la represa ens basàvem en una sèrie de principis que vam explicitar des del primer dia (núm. 0, desembre 2006).

Durant força anys d’aquesta tercera època, un dels membres del Consell de Redacció, Santiago Sató, procurava estar al corrent de tot el que s’esdevenia al nostre municipi, assistia a pràcticament tots els actes que es feien a Torroella i a l’Estartit, en feia les fotos, i seguia a la premsa diària i altres mitjans les informacions nacionals i internacionals, per tal d’oferir un espai de Notícies complet a EMPORION.

Actualment, un voluntari amb tan bona disposició de ser a tot arreu, informar-se de tot i fer les fotos dels actes, no existeix. Tanmateix, els temps han canviat i pensem que, afortunadament, no cal tant de sacrifici. EMPORION, en la seva tercera època, no ha de ser necessàriament una revista amb una important referència a la vida local. Avui dia hi ha molts altres mitjans, sobretot digitals, que ofereixen notícies de la vila: els webs de l’Ajuntament, Museu de la Mediterrània, Espai Ter, Biblioteca Pere Blasi, Fundació Mascort, Fundació Vila Casas, etc., els nombrosos espais i comentaris de les xarxes socials, Facebook, Twiter, etc., i, per estar ben informats amb anticipació, les entitats envien correus electrònics i l’Ajuntament edita l’agenda d’activitats (ADA), que anuncia cada mes els esdeveniments culturals, socials o esportius que tenen lloc a la nostra població.

Així doncs, fins al punt que ens sigui possible, EMPORION seguirà publicant l’espai Notícies, amb informació dels esdeveniments de la vida local, però publicarà amb preferència les que ens siguin enviades a l’adreça consellredaccio@emporion.org. I tornarem a situar l’espai al final de la revista, com ja passava durant les èpoques primera i segona; aleshores, tot s’ha de dir, figuraven en aquelles darreres pàgines, sovint i més que res, ecos de la societat torroellenca del moment, casaments, viatges, nomenaments, i sovint fets anecdòtics, que ara ens podem ben estalviar.

Emporion butlletí
Subscrigui el nostre butlletí MENSUAL per mantenir-se actualitzat.
Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment