El món està en constant moviment. Passen coses cada dia a tots els llocs i amb la immediatesa que ofereixen les noves tecnologies, la informació ens arriba a l’instant i ens fa la sensació que el món és cada vegada més petit i proper.
Així, tant si ho mirem des d’espais vitals propers com des dels més llunyans, tindrem informació de notícies i fets que ens confirmen que passen moltes coses i passen ràpid, molt més que en altres etapes de la història. Així, al nostre espai més proper, a Torroella, hem vist com a l’agost hi ha hagut relleu a l’alcaldia i a l’equip de govern municipal.
A l’àmbit de Catalunya, cada dia es succeeixen informacions relacionades amb el procés cap a l’estat propi, i queda molt lluny el que anomenàvem oasi català en què no passava res substancial durant anys. A nivell d’estat espanyol, a part de la crisi econòmica, la notícia diària està relacionada amb la inexplicable dificultat dels partits per arribar a un consens que permeti investir un president i formar govern. En l’àmbit europeu, les notícies que ens arriben estan més relacionades amb la mala gestió de la immigració i dels refugiats, les dificultats per la lliure circulació, la seguretat o els problemes que pot generar la gestió del Brexit, que no pas a rebre notícies positives sobre la integració europea, que ajudarien a consolidar el projecte i els valors europeus.
I si ens fixem en l’àmbit internacional, tenim massa notícies negatives relacionades amb els desastres la guerra de Síria, amb la gestió del post-cop d’estat a Turquia, la dinàmica autoritària a Rússia, el que pot passar a les eleccions presidencials als EUA o els conflictes a l’Àfrica. Veiem doncs que el món, des de l’àmbit polític i social, està en moviment i per desgràcia ens arriben més males notícies que no pas de bones. De fet, convindria que tots treballéssim per canviar aquesta dinàmica i ens encaminéssim cap a un món més just i solidari, des del punt de vista de les persones, i també respectuós amb les realitats nacionals que hi conviuen.