Associació de teatre Medes Montgrí

La nostra història

Era la tardor del 2003 quan en una conversa entre en Josep Ferrer i jo mateix parlàvem de constituir un grup per representar obres de teatre; tots dos veiem que era una activitat cultural que no hi havia (d’una forma continuada) en al municipi i ens entusiasmava la idea. En Josep ja havia fet unes pràctiques com a actor, director i presentador d’una forma esporàdica i d’afició, jo sóc aficionat al teatre, a la declamació i a la poesia més com espectador que com intèrpret.

Tal dit, tal fet: hem de buscar gent més jove i representar una obra senzilla per donar-nos a conèixer.

Al mateix temps, pensem en formalitzar la idea amb l’ajuda de Gregori Sarquella i engeguem una "Associació de teatre Medes Montgrí " que tenim aprovada el 24 de desembre del 2003. L’associació és de caràcter municipal i pot ser el paraigua pels grups que poden sortir al municipi, per això comencem a diferenciar l’associació i el grup que fem teatre a l’Estartit que s’anomena "Penjats pel teatre” dintre de l’Associació de teatre Medes  Montgrí. L’associació es fa càrrec d’un segur per cobrir alguns eventualitat (diguem accident) que mal vingui.

Vam presentar-nos a l’Ajuntament on vam trobar bona acollida, el conseller de cultura d’aquell temps, Francesc Puig, va estar content de la nostra iniciativa, considerava que cobríem una area que feia falta.

EI 21 de març del 2004, representem L’obra "Agència matrimonial La Felicitat", els actors van ser: Josep Ferrer, Narcís Coll, Joaquima Coll, Ma Carme Coll, Gregori Sarquella, Ma Carme Llenas i, a última hora, es va incorporar Joana Castillo.

En la presentació del grup i de l’obra entre altres coses deia del grup i de l’associació:
– EI perquè, perquè volem ajudar a que la gent passi una estona de distracció i divertiment (ja en tenim prou maldecaps en el decurs de la vida).
– El perquè, perquè donem nom – i si podem prestigi – al nostra poble i al municipi.
– Perquè, ajudem al canvi i al dinamisme del poble de l’Estartit passar de la queixa a l’acció de fer coses.
– Perquè, al fer obres en català, afermem la nostra parla. procurant parlar-lo be.
– Perquè, mirem cap a dintre del poble per viure-hi millor (no només pels turistes).
– Perquè, perquè estem en la nova línia que s’apunta des de Obama fins molts (mes bones persones), ser més cultes (la cultura ens fa lliures), ser més feliços (no som responsables de la cara que tenim però si de la que posem).

Deixo les idees per tornar al que hem anat fent:
– EI 16 d’abril érem 14 socis.
– El 15/12/2004 – Oferim l’obra “Perruqueria de Senyores".
– EI 20/02/2005 – Representem l’obra "Blanca viuda d’un viu".
– El 17/12/2005 – Representem “L’amor direcció prohibida".
– El 09/10/2005 – Representem "La tieta Guillermina”.

Aquesta última obra es representava per nens i nenes de l’Estartit que assajaven durant l’estiu al local on hi havia hagut l’exposició de taurons per això es dèiem local dels Taurons. EI grupet se’ls anomenava "Els penjadets pel teatre". Això no he tingut continuïtat per la distancia on ara anem a assajar.

– EI 16/12/2006 -Representem "L’amor venia amb taxi’.
– L’any 2006 organitzem la primera mostra de teatre al municipi, Es fan quatre actuacions amb grups d’aficionats, repartides entre l’Estartit i Torroella.
– L’any 2007 -II mostra de teatre. Per Santa Llúcia representem "Diner molt negre".
– L’any 2008 – III mostra de teatre.
– EI 21/12/2008 – Representació “Políticament incorrecte".
– L’any 2009 -IV mostra de teatre. Per Santa Llúcia representaci6 "Entre vol i vol",

En l’actualitat ja s’ha organitzat la V mostra de teatre; doncs procurem acabar abans de Carnaval. En aquests moments som 120 socis.
He posat las obres amb el 1r dia de la posta en escena, aquestes obres les hem representat en molts municipis que seria llarg detallar.
Tenim un "handicap" i és que degut a les professions de la majoria dels actors, no podem fer representacions durant la temporada de turisme. Trobarem solució a aquest inconvenient? Esperem que sí.
Us dono les gràcies per la vostra paciència en llegir-me. La nostra associació voldria ser com un somriure que es passeja per damunt del nostre poble i municipi.