Cinema i espectacles

La crisi d’espectadors arriba al Cinema Montgrí

A nivell mundial  un 11% menys d’espectadors l’any 2006.

S’està parlant darrerament d’una nova crisi d’espectadors al cinema. Les estadístiques diuen que l’any passat hi va haver una baixada d’un 11% a nivell mundial. Algunes multi-sales fan suspensió de pagaments.

La crisi arriba al cinema montgrí
Al cinema de Torroella l’any passat no es va notar aquesta baixada, ja que fins i tot hi va haver un increment respecte l’any anterior de 1427 espectadors, un 5,5% més . Però atenció, perquè, fins al dia d’avui, aquest any la crisi anunciada es confirma, superant fins hi tot aquell 11%. Fins a 30 d’octubre al Cinema Montgrí hi han assistit unes 2500 persones menys que l’any passat, la qual cosa comença a ser força alarmant.
Des de l’any 1985 quan l’Ajuntament va comprar el cinema i va començar a ser gestionat com un centre amb una activitat cultural sense ànim de lucre, primer com a patronat municipal i després com a cine club, els aficionats de Torroella i rodalies han respost molt satisfactòriament, assistint d’una manera continuada a les sessions de cinema, ja sigui les dedicades al públic infantil o juvenil els dissabtes i diumenges a la tarda, ja sigui a les sessions per a públic adult, els caps de setmana o a les sessions de cine club dels divendres a la nit.
No sabem els motius, però aquesta assistència, a tots nivells, ha començat a fallar i posa en perill la continuïtat de les sessions de cinema, al menys tal com ha funcionat durant aquest darrers vint i dos anys. Durant aquest llarg període sovint s’han sentit opinions elogioses respecte al fet de que a Torroella haguem sabut conservar un cinema en plena activitat i això ha estat,  son poques les poblacions petites que han conservat un cinema actiu i això, sense cap dubte, és mèrit de tots.

ANY         2004         2005         2006
Nombre espectadors           27.878      25.939      27.366

Per mantenir l’activitat de cinema cal el compromís de tots
Voldríem des d’aquestes pàgines llançar el missatge de que, si volem continuar gaudint de les sessions de cinema, cal que recuperem la il·lusió d’anar al cinema. Il·lusió que ens fa  ser partícips del sentiment compartit d’una sala fosca. L’activitat de cinema a Torroella no es pot perdre. Les cortines del Cinema Montgrí han de continuar obrint-se cada setmana durant molts anys. Cal que les noves generacions continuïn coneixent i estimant el cinema de tota la vida. Només amb el compromís de tots els que estimem i gaudim del cinema això podrà continuar sent una realitat. No costa gaire. Cal  que anem  al  CINEMA. Es cultura i diversió.

Un mes de grans estrenes. Al Cinema, cal anar-hi.


La pel·lícula del mes : Promesas del este