Els centres educatius del municipi

El municipi de Torroella de Montgrí ha crescut molt en els últims deu anys. Això ha afectat, entre altres coses, els centres educatius, que han vist com els seus espais es feien petits i s’havien d’anar adaptant segons les necessitats que a cada curs anaven sorgint, perquè, ja se sap, les ampliacions i les obres dels edificis públics no arriben de seguida que es necessiten.

En aquest moment, el municipi té una escola bressol i una escola de primària a l’Estartit; dues escoles bressol, una de primària, un institut de secundària  i una escola concertada de 3 fins a 18 anys a Torroella. I encara falten places.

Segons dades del desembre de 2009, la població escolar del municipi es reparteix de la següent manera:

  • Escola bressol Mar i Cel de l’Estartit. Directora Maria Muriscot Barris. 5 docents i 36 alumnes.
  • Col·legi d’Educació Infantil i Primària Portitxol. Directora Olga Salazar Ortinà. 23 docents i 202 alumnes.
  • Escola bressol Petit Montgrí. Directora Mònica Arribas Domínguez. 9 educadores i 82 alumnes.
  • Escola Bressol Els Petits. Directora Francesca Déu i Galí. 5 educadores, 1 suport i 104 alumnes.
  • Col·legi d’Educació Infantil i Primària Guillem de Montgrí. Director Jordi Artalejo Radresa. 52 docents i 603 alumnes.
  • Institut d’Educació Secundària Montgrí. Director Jordi Plaja Aynié. 60 docents i 533 alumnes.
  • Col·legi Sant Gabriel (infantil, primària, secundària i batxillerat). Director Jordi Ribas Soler. 57 docents i 693 alumnes.

Com s’ha pogut veure a la premsa comarcal l’institut s’ha fet petit, i això que és de quatre línies de 1r a 4t d’ESO i de dues línies a batxillerat. El curs vinent s’hauria d’ampliar a cinc línies, però ni el centre ni l’Ajuntament veuen convenient tenir un institut tan massificat; és per això que l’Ajuntament oferia a Educació uns terrenys per començar-hi un nou centre de secundària. Tanmateix,  el Departament d’Educació, que també ha manifestat que està d’acord a no tenir centres gaire grans, ha optat per ampliar l’escola de primària de Verges amb una línia de secundària, de manera que el col·legi de Verges es convertirà, a partir del curs que ve, en un centre de 3 a 16 anys.

En definitiva, en aquests moments hi ha més de 200 professionals de l’educació treballant  perquè més de 1.600 alumnes del nostre municipi i dels voltants aprenguin i siguin ciutadans responsables en un futur pròxim.