ENPLATER SA

El grup Enplater s.a. Inaugura una nova planta a Sariñena

Enplater, SA, empresa torroellenca de capital totalment català, ha format en plena crisi un grup del mateix nom, amb la inauguració d’una segona planta de fabricació d’embalatge flexible a Sariñena, població d’uns 5.500 habitants, capital de la comarca delsMonegres, a l’alt Aragó (Osca). El dia 25 de febrer es va fer la inauguració oficial, tot i que ja estava funcionant des del passat mes d’octubre, d’aquesta nova planta que produirà embalatge flexible bàsicament per a la indústria de l’alimentació i que dóna ja treball a trenta persones. A l’acte inaugural, a més de la direcció d’Enplater, membres del Consell d’Administració i d’alguns dels treballadors de la planta de Torroella que han estat formant el personal de Sariñena, hi van assistir autoritats locals i del Govern d’Aragó, concretament el conseller d’Indústria Arturo Arriaga i el vicepresident del Govern José Angel Biel, el qual va dir: «Amb la crisi tan seriosa que estem vivint, tenir l’oportunitat d’inaugurar una fàbrica d’aquestes característiques és molt transcendental.»

La companyia ha realitzat una inversió de dotze milions d’euros, de la qual dóna treball a trenta persones, totes d’aquesta localitat i dels voltants, i s’espera que en tres o quatre anys s’arribi als cinquanta llocs de treball. La construcció actual és de 7.600 m2  sobre una parcel·la de 50.000 m2.
Enplater, fundada l’any 1962 per Martí Alaball Paguina a Torroella, es  va constituir com a societat l’any 1968. Actualment a la planta torroellenca hi treballen unes dues-centes persones i factura anualment trenta-tres milions d’euros.

Per què una nova planta i a Sariñena?, hom es pot preguntar. El director gerent, Josep Garganta, ho explica molt bé: «Els mateixos clients van suggerir la necessitat que l’organització comptés amb més d’una planta per motius de seguretat en el servei. El fet d’escollir el polígon de Puyalón, a Sariñena, va venir donat per una banda perquè es troba en una bona situació, no gaire lluny de Girona (360 km) i propera a molts clients espanyols i francesos amb els quals actualment s’està treballant, i per l’altra sobretot per les facilitats ofertes per l’Administració autonòmica aragonesa i la de l’Ajuntament de Sariñena, molt més receptives que les administracions d’aquí.»

En principi, la posada en marxa d’una nova factoria per part d’una empresa torroellenca no ha de ser una mala notícia per al nostre municipi. Al contrari, és símptoma de bona salut d’una empresa, en temps difícils. Una organització que ha nascut a Torroella està entre les empreses capdavanteres del sector i manté la seu torroellenca com a central, on hi ha el capital humà i l’experiència per tirar endavant  el futur del grup Enplater.
L’alcaldessa de Sariñena (PSOE), Lorena Canales, va fer una valoració molt positiva de la implantació d’Enplater al municipi. Va destacar que el personal que ha començat a treballar-hi és gent molt jove i va ressaltar que el tracte humà que ofereixen els representants de la companyia als empleats és excepcional.