Exercicis de català

A l’àudio, primer es llegeix el text, i tot seguit comença el dictat. Un cop acabat, us el podeu corregir mirant el text escrit.
Fragment de “La gallina”,de Mercè Rodoreda. Dins de La meva Cristina i altres contes

 Escoltar el dictat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

N’hi he fet de tota mena per veure si la podia fer marxar de casa, però no m’ha servit de res. Petita, petita, crida el meu pare d’un tros lluny quan torna de la feina. Ella l’espera, entren a dintre junts i ell li dóna fulles de col que li regala un company de l’obra. Ahir a la nit preníem la fresca a fora. Les mongeteres ja han crescut i floreixen. El meu pare es va posar la gallina a l’espatlla i li anava dient amb una veu prima: “Menja flors, menja.” Després es va asseure, em va dir que preparés el sopar i que volia una ceba a l’amanida.

 

Emporion butlletí
Subscrigui el nostre butlletí MENSUAL per mantenir-se actualitzat.
Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment