Exercicis de català 53

A l’àudio, primer es llegeix el text, i tot seguit comença el dictat. Un cop acabat, us el podeu corregir mirant el text escrit.

Escoltar el dictat:

Fragment de TEMPS SALVATGE, de Josep Maria Miró

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenim un volum d’immigració important. Gent que ha vingut a treballar i s’ha instal·lat. D’altres de pas, que venen i se’n van. No sabem de quina manera… És cert, tenim un problema aquí al costat. També sembla que ens hem despreocupat d’on venen, per què i en quina situació. Quan ens recordem d’ells és per cancel·lar una festa. Saps què en penso? Que és com dir que el responsable -o responsbles- de les pintades… O de l’atac d’aquesta tarda… És assenyalar un culpable, quan no sabem qui ha estat. Em sembla que és espantar els uns i estigmatitzar els altres. Incitar a crear bàndols. Això sí que és perillós.

*Accents diacrítics. L’IEC va decidir fa poc de prescindir d’uns quants accents diacrítics. Entre els casos, s’hi troba venen-vénen, que passa a ser venen per als dos significats. El text original no accentua la paraula, però si vosaltres sí que ho heu fet, no cal que ho compteu com a falta.