Hem estrenat el “Parc Revista Emporion”

Ara fa un any, en cloure els actes de commemoració del Centenari d’Emporion, vam aplaudir i celebrar la decisió presa pel Ple de l’Ajuntament de posar una placa amb el nom de “Revista Emporion” en el parc infantil que hi ha al costat del safareig de la vila.

parcEls responsables actuals de la revista desitjàvem que es perpetués d’alguna forma el nom del periòdic que, durant tants anys, ha compartit amb la població els seus bons i mals moments; pensàvem que donar el seu nom a un carrer o a un espai públic, seria una bona forma de fer-li aquest reconeixement. I els nostres anhels havien estat atesos.

El lloc escollit presenta diverses facetes que haurien fet contents els nostres predecessors de fa cent anys: un lloc humil, sense pretensions; a la vora de l’antic safareig, resta entranyable del nostre patrimoni; a quatre passes d’un centre cultural de primer ordre a la vila actual, l’Espai Ter; i un espai de lleure infantil, que ens permetia de pensar: “qui sap si algun d’ells en un futur ens serà relleu”.

Aprofitant el temps amable d’un dia d’aquest hivern suau, alguns fundadors de la tercera època d’Emporion, membres del Consell de Redacció actual, i familiars, vam decidir d’anar-hi a passar una estona, i fer-nos-hi unes fotos. Ens estarien contemplant, admirats, amb un pèl de santa enveja, els esperits benèfics dels fundadors de la primera època, d’aquell Emporion del dia 1 de gener de 1915.

 1 consell