La primera fira FIMAG

TORROELLA DE MONTGRÍ ES CONVERTIRÀ EN UN PARC TEMÀTIC DE LA MÀGIA AMB LA PRIMERA FIRA FIMAG

 

Serà el 8 i 9 de juny amb la participació d’una trentena d’artistes

 

Transformar Torroella de Montgrí en un petit parc temàtic sobre la màgia que s’acabi convertint en un referent lúdic i cultural a Catalunya i al conjunt de l’Estat. Aquest és l’objectiu de la primera Fira de Màgia al Carrer FIMAG 2012 que se celebrarà els propers 8 i 9 de juny en aquest municipi del Baix Empordà. La intenció és promocionar el món de la màgia i els artistes catalans i espanyols que des de fa temps demostren una gran qualitat. Però també ajudar a impulsar el turisme de la zona a l’inici de la temporada. I per aconseguir-ho es comptarà amb la participació d’una trentena de mags, entre professionals i aficionats, que actuaran per més d’una dotzena d’espais del nucli de Torroella la majoria dels quals seran d’accés gratuït.

La Fira de Màgia al Carrer de Torroella de Montgrí és una iniciativa de l’Associació Cultural FIMAG creada per un grup de persones de diferents entitats i col·lectius que d’una manera o una altra estan relacionades amb el món de l’espectacle. L’organitzador i director és Juli Carbó, mentre que David el Mag s’encarrega de la direcció artística.

El seu objectiu és reunir durant dos dies una trentena d’artistes per oferir una fira especial i variada i així garantir la diversió dels espectadors. Hi haurà actuacions per a tots els gustos, tots els estils i totes les edats perquè sigui una fira participativa i interactiva on ningú no s’hi pugui sentir exclòs. Tallers d’iniciació a la màgia per a la mainada, espectacles de màgia itinerant pels carrers, tallers de manualitats, mercat màgic, cinema, màgia golfa, màgia jove, sopar màgic… són només algunes de les activitats que inclouen el programa de la fira FIMAG 2012.

Però la fira FIMAG no serà només l’actuació dels artistes, sinó que també servirà per retre un homenatge a Xevi l’Il·lusionista i donar una oportunitat als mags més joves a

través de la Gala de Joves Mags. Des del dia 1 de març els joves aspirants a mag que tinguin entre 8 i 20 anys ja poden presentar les seves propostes d’espectacle d’entre les quals sortiran les escollides que es podran veure durant la gala que se celebrarà el dissabte 9 al pati del Museu de la Mediterrània.

El reconeixement a l’il·lusionista Xevi serà la nit abans quan rebrà el FIMAG durant el sopar-espectacle d’inauguració de la Fira de Màgia. Serà al Palau lo Mirador i inclourà l’espectacle Sopar Màgic que dirigeix Miquel Crespi, excomponent de La Cubana. Amb el guardó l’equip de la fira FIMAG vol fer un reconeixement a l’il·lusionista més internacional que ha tingut mai Catalunya i que al 2002 va inaugurar La Casa Màgica al seu poble natal de Santa Cristina d’Aro.

Primera fira de màgia que opta pel micromecenatge

Els impulsors busquen que sigui una fira participativa, interactiva, que tothom hi tingui cabuda i que ningú no s’hi pugui sentir exclòs. I és en aquesta línia que han optat per un sistema de finançament que està experimentant un gran creixement: el crowfunding o micromecenatge. Consisteix en recaptar diners a partir de petites aportacions de ciutadans disposats a finançar iniciatives d’altres particulars o organitzacions. A canvi, aquests petits mecenes poden rebre una recompensa que en el cas de la fira FIMAG serà des de samarretes i jocs de cartes fins a entrades per als espectacles i el sopar inaugural.

De les diverses opcions per gestionar el micromecenatge FIMAG s’ha decantat per la de Verkami, una idea nascuda a Mataró a partir de la iniciativa privada d’un pare i dos fills. Verkami publica des d’avui 20 de març el projecte de la fira FIMAG al seu portal per donar-lo a conèixer als possibles mecenes. A partir d’aquí s’obre un període de 40 dies –fins el 28 d’abril- per assolir l’objectiu de finançament que en el cas de la fira FIMAG és aconseguir 3.500 euros a través del web de Verkami.

La resta del finançament sortirà de firmes patrocinadores, administracions i venda d’entrades i marxandatge.

 • Antonio Diaz: responsable de l’espectacle principal, La asombrosa historia de Mr. Snow, que es podrà veure dissabte a l’Auditori Espai Ter.
 • La companyia Zootroupe: és la responsable de l’espectacle del Sopar màgic de divendres al Palau lo Mirador. Un espectacle que dirigirà Miquel Crespi, excomponent de La Cubana.
 • Adan Xou: fusiona la màgia còmica i el circ.
 • Berko: un mag jove guanyador del premi estatal de màgia d’escenari 2011.
 • Kayto: mag i clown de la tercera generació d’una família dedicada al circ.
 • El mag Sergi: jove promesa de la Bisbal d’Empordà.
 • Fèlix Brunet: ofereix jocs de mans molt visuals i divertits.
 • Melani: una de les poques magues del nostre país.
 • Magic Raül: ofereix un espectacle ple de ritme, llum i color.
 • Mag Fresne: un enamorat dels jocs de mans amb cordes.
 • Fernando Espí: màgia i rialles a parts iguals.
 • David el Mag: és el director artístic de la fira FIMAG. Ofereix màgia clàssica amb un toc de modernitat.
 • El mag Ignasi: especialista en l’art de la manipulació i la prestidigitació.
 • Mag Caru: jove mag que va començar amb només 13 anys.
 • Maga Marina: domina els jocs amb cartes.