Les joguines de fusta, una bona opció de regal

Les joguines de fusta haurien de ser la primera opció en les llistes de regals per aquest Nadal.  A part de ser un material noble, la seva durabilitat fa que pugui passar de generació en generació.  Les joguines poden ser autèntiques obres d’art i passar a ser objectes de decoració de l’estança on les tenim.

La fusta és un material que estimula els sentits dels més petits, com el tacte o l’olfacte. Per fer una comparació, al pesar més que una joguina de plàstic, ajuden els infants a desenvolupar habilitats i a posar a prova la seva pròpia força. Això afavoreix l’autonomia i la imaginació, l’infant haurà d’inventar i reinventar el joc per si mateix.

Un altre dels punts a favor és el seu valor ecològic. També ajuden a connectar els infants amb la naturalesa, és senzill explicar que un sonall fet amb castanyer ha sortit de l’arbre que dona castanyes.

Per acabar, aquest tipus de joguines redueix el consumisme per la seva durabilitat, i encara que potser són una mica més cars, es trenca la cadena de comprar, fer servir, llençar, comprar…

Tenim la sort, que molt a prop tenim productors d’aquest tipus de joguina. A Torroella de Montgrí mateix va néixer Tell Fusta, però si pugem una mica més amunt, a Cabanes trobem les Joguines Grapat, que actualment venen a nivell mundial. També, al Pla de l’Estany trobem la fàbrica de les joguines Londji. Podria citar també els Tikumiku de Santa Coloma o Trigonos, una mica més lluny.

No volia fer publicitat, el que vull expressar és que darrera les joguines de fusta de proximitat hi podem posar cares, noms i cognoms. Podem visitar els tallers on es realitzen, podem viure una mica el procés de la creació de la joguina amb què jugarà el petit o petita a casa.

I anem a un altre gran tema, el consum de proximitat, en un moment tan convuls com aquest, regalar una joguina de fusta feta al costat de casa és moure l’economia local.

Bones festes i no deixeu mai de jugar!