Nous plafons informatius a Torroella i a l’Estartit

Els torroellencs i els forasters que ens visiten s’han trobat aquest any amb una novetat al passeig de Catalunya de Torroella i a la plaça de l’Església de l’Estartit: unes pantalles interactives de mida considerable que forneixen tota mena d’informació municipal. A emporion ens ha semblat oportú demanar dades a l’ajuntament sobre aquesta iniciativa, i hem rebut la resposta següent i que considerem d’interès per als nostres lectors. Els SmartPoint

SmartPointDes de l’inici del passat estiu, l’ajuntament ha volgut millorar l’accés a la informació municipal, tant dels veïns com de les persones que ens visiten, amb la instal·lació dos punts aparells de mobiliari urbà, semblants a un ordinador, un a Torroella al passeig de Catalunya i un a l’Estartit a la plaça de l’Església, anomenats SmartPoint.

Som dels primers municipis de Catalunya que els hem implantats.
Els SmartPoint, per tant, són un innovador canal informatiu i publicitari municipal basat en l’ús de les noves tecnologies. Està format per una pantalla de LCD de gran format i interactiva on ens permet adaptar presentacions multimèdies d’informacions de manera immediata, que es poden adaptar a qualsevol projecte municipal.

El contingut està totalment integrat amb altres canals d’informació que ja disposàvem a l’ajuntament com és la web municipal, que al mateix temps permet mostrar-la a tots els transeünts  i on es ressalta la informació que pot necessitar tota persona quan arriba i vol descobrir el nostre municipi com allotjaments, restauració, bars, adreces d’interès com la del museu, telèfons com el de la policia, les notícies municipals destacades, l’agenda cultural i esportiva, les activitats especials, per exemple les de la 616è fira, les exposicions…

L’SmartPoint ens aporta molts avantatges, des d’informació a temps real, veure continguts multimèdia, poder escollir quina és la informació que volem llegir només prement una botonera del costat de la pantalla (interactiva), per cert col·locada a l’alçada d’una persona que va en cadires de rodes per aconseguir la igualtat d’oportunitats en l’accessibilitat, però sobretot també ens aporta avantatge social ja que les persones del municipi i els ciutadans que ens visiten es familiaritzen amb les noves tecnologies. A més, té avantatges mediambientals, és un canal de comunicació sostenible que ens permet reduir el consum de paper i altres materials.

Cal dir que el projecte dels dos SmartsPoint ha estat subvencionat pel Departament d’Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat amb el programa Pladetur, i per la Diputació de Girona, per tant l’aportació municipal ha estat força minsa.