La Fundació Orgue de Torroella es mou

A l’Editorial del núm. 122 (febrer 2017) vam exposar una iniciativa, sorgida a la parròquia, per instal·lar a l’església de Sant Genís un nou orgue, reconstruint i adaptant l’antic orgue de Montserrat, i vam dir que informaríem de les novetats d’aquest projecte.

orgue

Avui podem dir que, per tal de dur a bon terme la iniciativa, s’ha constituït la “Fundació Orgue de Torroella de Montgrí”, la qual ha iniciat una campanya de promoció sota el lema “fem possible que l’orgue antic de Montserrat soni a Torroella”. Una de les activitats d’aquesta campanya, durant el mes d’agost, ha estat el repartiment d’un tríptic entre els assistents als concerts del Festival de Torroella, per part de membres del patronat de la Fundació, per tal de fer conèixer els objectius perseguits i demanar ajuda per aconseguir-los. En reproduïm, en resum, alguns paràgrafs.

Quin orgue és? – L’antic orgue de la basílica del monestir de Montserrat, desmuntat el 2009, cedit a la parròquia, i d’aquesta a la Fundació, i dipositat al taller d’un mestre orguener.

Quin orgue volem? – Un instrument que continuï la tradició musical de la vila, dedicat a les celebracions litúrgiques, i disposat de forma que també se’n puguin oferir concerts.

Com fer-lo possible? – Afrontant l’important cost de la restauració de les peces i del trasllat, adaptació i instal·lació a l’església de Sant Genís.

Com podeu ajudar-nos? – 1. Apadrinant un tub (preu orientatiu 137 a 2.100 €).- 2. Fent un donatiu al compte de la Caixa.– 3. Pagant una quota.

El web de la Fundació és www.orguedetorroella.cat

Procurarem mantenir informats els nostres lectors sobre l’evolució del projecte. El coratge amb què els patrons de la Fundació duen a terme la seva tasca bé ho mereix.

 

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /usr/home/emporion.org/web/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /usr/home/emporion.org/web/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/usr/home/empor...', 'saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /usr/home/emporion.org/web/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52