Trobada d’autors

Una revista digital té molts avantatges, per divers que sigui el seu contingut, ho saben bé els que en llegeixen habitualment. També és el cas a EMPORION: a més de llegir el número corrent, s’hi poden consultar números antics, cercar-hi mots que hagin estat usats en números endarrerits, consultar la programació del cine del mes, etc. En farem, a continuació, una descripció breu i de lectura ràpida.

En obrir el nostre web, a sota el títol, a la primera línia, hi ha cinc entrades (PORTADA, AGENDA D’ACTES, AUTORS, HEMEROTECA, CRÈDITS) i el dibuix d’una “lupa”.

PORTADA. Dona entrada a tots els articles i seccions (notícies, vídeo, etc.) del número.

AGENDA D’ACTES. Permet l’accés a AD’A (“Agenda d’Activitats” editada per l’Ajuntament) i a la programació del Cinema Montgrí del mes.

HEMEROTECA. Hi ha tres entrades, 1a. època, 2a. època, 3a. època. Si es cliquen, es té accés a tots el exemplars publicats, les dues primeres èpoques en format PDF.

CRÈDITS. S’hi llegeix un petit resum històric, amb el nom dels socis fundadors, membres del Consell de Redacció, càrrecs, adreça.

“LUPA”. Si es clica damunt el dibuix esquemàtic de la lupa, apareix: “cerca”. S’hi pot posar qualsevol mot per saber si se n’ha parlat en alguns dels més de 140 números publicats. Si s’hi escriu “Tamariuà”, per exemple, es comprova que hi ha força articles que n’han parlat.

Queda encara una entrada per comentar: AUTORS. Ho fem tot seguit.

AUTORS. Si es clica sobre aquesta entrada, apareixen els noms i les fotografies d’autors i col·laboradors de la revista. Tots els que, des de desembre de l’any 2006, han escrit a EMPORION (o hi han realitzat algun altre tipus de col·laboració, com ara dibuix, vídeo, etc.). L’ordre de presentació és segons el nombre de treballs publicats. A sota de la foto i del nom de l’autor, s’hi llegeix “veure totes les publicacions”: alguns dels autors superen el centenar d’articles, altres n’han escrit pocs, alguns només un. Uns hi han estat des del primer dia, altres s’hi han afegit més tard. Comptant-los tots, s’arriba al centenar, si bé alguns hi figuren amb caràcter gairebé anecdòtic. Deixant de banda aquests casos més esporàdics i també aquells amb qui hem perdut contacte al llarg de tants anys, per un motiu o altre, el nombre d’autors amb qui mantenim relació, tant si encara escriuen a la revista com si ja no ho fan, és de quaranta-cinc.

Aquest any, amb motiu de la celebració de l’Assemblea General de l’Associació Emporion, el Consell de Redacció va considerar que seria bo aprofitar l’avinentesa per convocar els autors a una trobada, amb diversos objectius: agrair la seva col·laboració, facilitar la coneixença mútua, compartir suggeriments per millorar la revista i celebrar que aviat farà dotze anys de la publicació del primer número de la tercera època. Hi van poder assistir:

Aina Amat, Adrià Arboix, Jaume Bassa, Jordi Bellapart, Roser Benet, Montserrat Blai,

Joan Calsina, Ma. Teresa Calabús, Rossend Darnés, Josep Fuster, Joaquim Guimerà,

Ricard Julià, Gabriel Martinoy, Josep Pericot, Jaume Sató, Santi Sató, Núria Serra,

Joan Surroca, Cels Sais.

La trobada va tenir lloc el dissabte 27 d’octubre, es va fer una glossa d’articles publicats pels diferents autors i la recollida de suggeriments per a millorar la revista fins on sigui possible. Un cop més, volem agrair la col·laboració desinteressada de tots aquells que han permès que EMPORION pogués mantenir el seu compromís de qualitat, perseverança i puntualitat amb els lectors.