La independència i l’article 155

El divendres 27 d’octubre va ser un dia històric per al nostre país. El Parlament de Catalunya va declarar la independència en forma de República Catalana i va instar el Govern a aplicar-ne els efectes.

El mateix dia, el Senat espanyol aprovava l’aplicació de l’article 155 de la Constitució proposada pel Govern central. Bàsicament, aquesta aplicació preveia, segons s’havia difós, suspendre l’autonomia per la via de la dissolució del Parlament, el cessament del Govern català en ple, la presa de tots els departaments de la Generalitat i la supervisió de la informació de TV3 i Catalunya Ràdio. Finalment, Rajoy anuncià la destitució del Govern elegit, el cessament d’alts càrrecs, la supressió d’estructures i noves eleccions.

EMPORION no és un periòdic polític i ha obert sempre les seves pàgines a l’expressió de totes les tendències i opinions. Entre els nostres redactors i els nostres lectors hi ha partidaris de la independència i partidaris de la unió amb Espanya, uns votaren Sí el dia 1 d’octubre, d’altres votaren No, i uns altres es van abstenir o van votar en blanc. Opinions i decisions que, naturalment, respectem.

Tanmateix, des de fa més de cent anys, EMPORION s’ha situat sempre enfront de la intolerància, l’ús de la força i l’abús de poder. Sigui quina sigui a partir d’ara l’evolució dels esdeveniments, EMPORION seguirà mantenint el seu compromís amb el país, la democràcia i la lliure expressió pacífica de les idees.