Aniversari

 

Celebrar el 25è aniversari d’una escola sempre és motiu de satisfacció i d’esperança perquè vol dir que molts i molts infants s’hi han anat fent grans. A l’escola Guillem de Montgrí, com tots els col·legis d’educació infantil i primària (CEIP) d’avui, els infants comencen quan tenen tres anys i en surten quan en tenen dotze, per anar cap a l’institut.

Fer-se gran en aquest període de la vida de les persones és molt important, és delicat i de molta responsabilitat per part dels educadors que en tenen cura. Les mestres i els mestres i tota la comunitat educativa que directament o indirectament intervé en l’educació d’aquesta mainada formen part d’aquestes persones educadores.

L’escola Guillem de Montgrí no va ser una escola de nova creació; va ser la construcció d’un edifici nou per donar cabuda a un nombre important d’alumnes, amb els seus respectius mestres, que convivien en condicions molt precàries a l’edifici del convent, on estava ubicada l’escola pública de Torroella.

El nou edifici va dignificar els espais i també la feina dels mestres. Però el més important era i és  a dins de l’edifici: en el projecte d’escola, en la capacitat de saber il·lusionar-se per la feina, en el respecte envers les persones, en el diàleg sincer i crític, en la recerca de noves maneres d’ensenyar i d’educar, en la capacitat de creure que l’educació sempre pot millorar. Això és el que durant aquests vint-i-cinc anys s’ha anat treballant dins l’escola Guillem de Montgrí. Això és el que volen celebrar i compartir els que ara formen part de l’escola.

PER MOLTS ANYS!