Cinema i espectacles

Disminueix l’assistència al cinema

L’assistència al cinema de Torroella, aquest any passat 2007, ha disminuït en 2.897 espectadors (-12,82 %) i en un 18,58 % respecte a l’any 2000 (5.155 espectadors menys).

 El Cinema Montgrí porta ja 22 anys funcionant com a cinema municipal. Actualment, des de fa cinc anys, està gestionat pel Cine Club Torroellenc, entitat fundada l’any 1976 com a secció del Casal del Montgrí i que va ser continuadora en l’organització de sessions de cinema,  en la modalitat de cine fòrum, que el Casal, i abans l’Esplai (entitat de la qual va sorgir el Casal del Montgrí), venia organitzant  periòdicament des de l’any 1965.

Actualment la junta directiva del Cine Club Torroellenc està formada per:

Presidenta :        Lourdes Alepuz

        Secretari:           Jordi Bellapart

        Tresorer:           Josep Colomí

        Vocals:              Natatxa Corominas

                                Anna Fàbregas

                                Maribel Jiménez

                               Mariona Lloret

                               Jordi Plaja

                               Joan Viñas

        Serveis Tècnics:    Joaquim Baquer

També col·laboren en el funcionament del cinema:

Operador:            Jordi Vilà

Taquilla:              Gemma Pallés

Porters i acomodadors:    Alfons Martí i Leandro López

Un equip voluntariós que fa que cada setmana el Cinema Montgrí continuï obrint les seves cortines després de vuitanta anys, funcionant com el primer dia.

Durant aquests darrers 22 anys, el cinema a Torroella ha funcionat satisfactòriament per l’interès que els aficionats del municipi i de la rodalia han mostrat assistint a les diverses sessions (cinema comercial o cinema més especial en sessions de cine club).

Els números ens diuen que l’assistència l’any passat ha baixat considerablement. Prop de tres mil espectadors menys respecte a l’any anterior. És sabut que les sales de cinema no passen pel seu millor moment; les darreres notícies ens parlen d’una pèrdua de 20 milions d’espectadors a les sales espanyoles durant l’any 2007. Però seria fatal per al cinema de Torroella que aquesta davallada continués.

Per això, fem una crida des d’aquest espai per animar-vos a col·laborar a què això no passi. Si vàrem ser capaços de superar la crisi dels vuitanta, a causa de la qual van tancar la majoria dels cinemes de poble, també hem de superar aquesta. Els pares podeu acompanyar els més petits a les sessions infantils dels dissabtes i diumenges a les 5 de la tarda. Fins i tot, si us ho podeu combinar, us podeu quedar a la segona sessió gratuïtament (sense nens, és clar). Els que heu perdut el costum d’anar al cinema, recupereu-lo. Podeu comprar talonaris d’entrades (40) que us resultaran més econòmiques. Els joves agafeu afició a aquest art espectacle i aneu a veure’l on s’ha de veure: en una sala de cinema, en el seu format original, en una gran pantalla de 13 metres d’amplada. Tots plegats, sense massa esforç, podem ajudar a mantenir el cinema de casa nostra. Un art, el setè, que va néixer fa 112 anys i que Torroella encara pot oferir.

Pel·licules per el mes de febrer