Cinema i espectacles

 

Cinema Montgri: Properes estrenes

 

Per aquest mes de maig es preparen un bon nombre de grans estrenes a la pantalla del Cinema Montgrí:

300 de Zack Snyder. Basada en l’èpica novel·la gràfica de Frank Milleri Lynn Varley, 300 narra l’antiga batalla de les Termòpiles, on el rei Leònides (Gerard Butler), juntament amb 300 espartans, va lluitar a mort contra l’emperador Jerjes (Rodrigo Santoro) i el seu gran exèrcit persa. Plantant cara a insuperables adversitats, el valor i sacrifici d’aquests homes, va inspirar tota Grècia per unir-se contra l’enemic persa, poant els fonaments per a la democràcia. La història d’aquesta batalla ja havia estat portada anteriorment a la pantalla en un altre film, El león de Esparta (1962), de Rudolph Maté, protagonitzada per Richard Egan en el paper del rei Leònides. És una adaptació del còmic de Frank Miller que talla l’alè pel seu impacte visual.

El velo pintado de John Curran. Història d’amor ambientada als anys 20 del segle passat, que ens presenta a una parella anglesa -Walter (Edward Norton), un metge de classe mitja, i Kitty (Naomi Watts), una jove de classe alta- que decideix casar-se i s’estableix a Shanghai. En aquesta exòtica ciutat, Kitty s’enamora d’un altre home. Quan Walter descobreix la infidelitat de la seva esposa accepta una feina en un poble perdut de la Xina assotat per una epidèmia mortífera. Encara que no ho vol, Kitty es veu obligada a acompanyar-lo. Interessant per veure junts a la pantalla la parella Norton i Watts.

Spiderman 3. S’estrena a tot el món el dia 4 de maig. Esperem tenir-la a la pantalla del Cinema Montgrí el dia 18, amb motiu de la Fira del Còmic que es celebra aquell cap de setmana a Torroella i a l’Estartit, dedicada a aquest fantàstic personatge del còmic. La pel·lícula, com les dues primeres parts, està dirigida per Sam Raimi i interpreta el personatge d’Spiderman, Tobey Maguire. Ara Spiderman haurà de descobrir novament la compassió, la qual cosa el converteix en allò que és: un heroi.

Porque lo digo yo, de Michael Lehmann. Daphne Wilder (Diane Keaton) és una mare l’amor de la qual no coneix límits ni fronteres. Ha criat, com a mare soltera, tres noies estupendes -la patosa però adorable Milly (Mandy Moore), l’assenyada psicòloga Maggie (Lauren Graham) i la sensual i irreverent Mae (Piper Perabo)- perquè es converteixin en la classe de dones que qualsevol mare mataria per tenir. Amb la finalitat d’evitar que la més jove, Milly, cometi els mateixos errors sentimentals en els quals ella va caure, Daphne decideix aparellar-la amb l’home perfecte. Sense dir-li res a Milly, posa un anunci en una pàgina de contactes a Internet per trobar-lo. Una nova comèdia amb la Diane Keaton fen de dona madura de bon veure. 

Sessions de Cine Club

Grbavica de Jasmila Zbanic (4 de maig). Al Sarajevo de la postguerra, una noia descobreix un terrible secret familiar provocat pel conflicte bèl·lic. Les ferides de la guerra encara no cicatritzen i es tornen a obrir. Aquest és un duríssim retrat sobre les seqüeles de la guerra. Guanyadora de l’Ós d’or del Festival de Berlín.

Llamando a las puertas del cielo de Win Wenders (18 de maig). Una vella glòria de Hollywood es retroba amb la seva mare i un passat que, de mica en mica, va recuperant i assumint. Novament Win Wenders, ara amb estètica western, ens porta cap a una aproximació a l’home que es busca a si mateix i el seu lloc en el món. Obra d’indubtable interès avalada per la signatura d’un gran cineasta

Pel·lícula de mes, Spiderman 3