Cinema i espectacles

Un reguitzell de bones pel·lícules al Cinema Montgrí

 

Durant el mes de desembre s’han estrenat tota una sèrie de recents i bones pel·lícules a la pantalla del Cinema Montgrí, que confirmen el prestigi que ha aconseguit de lloc on es poden veure les millors pel·lícules del moment.

 

Volem destacar:

INFILTRADOS, del gran director Martín Scorsese. Cinema negra. Cal destacar la magnífica interpretació de Leonardo Di Caprio, Matt Damon i Jack Nicholson.

HIJOS DE LOS HOMBRES, d’Alfonso Cuaron. Una mena de faula futurista en la qual se’ns presenta un món on les dones han perdut la capacitat reproductora i, per tant, es camina cap a l’extinció. Un film colpidor, inquietant, actual i visualment creatiu, d’una atmosfera d’hiperrealisme brut i malaltís.

007 CASINO ROYAL, de Martin Campbell. El darrer James Bond, ara ros i amb ulls blaus, amb la cara de l’actor anglès Daniel Craig, que dóna nous matisos al personatge, més propers a l’original de les novel·les d’Ian Fleming. La història és com l’inici de la saga; no es basa tant en els efectes especials de les darrers pel·licules i ens endinsa més en el món fosc de l’espionatge, amb realisme i cruesa. Possiblement el millor Bond de tots, amb el consentiment de Sean Connery.

COPYING BEETHOVEN, d’Agnieszka Holland. Basada en els moments en què el gran compositor va escriure la seva darrera simfonia, la Novena. La difícil relació amb una jove que l’ajudava; amb imatges i música excepcionals. En el camí dels Òscar.

LOS FANTASMAS DE GOYA, de Milos Forman. Drama històric fet per Milos Forman, el director d’Alguien voló sobre el nido del cuco, que ens situa a l’Espanya del 1792. En una època plena de convulsions, ens narra la història d’uns personatges a través de la mirada del genial pintor aragonès.

YO SOY LA JUANI, de Bigas Luna. No oblidem aquest títol obra del controvertit director català que es va presentar en sessió de cine-club el dia 22 de desembre.

I grans títols per començar el nou any

L’any 2007 permetrà als aficionats al bon cinema gaudir dels més recents estrenes a la pantalla del Cinema Montgrí.

SCOOP, de Woody Allen. Una divertida història de misteri de la mà del genial Woody que es torna a mostrar àcid i sarcàstic com en els seves millors obres. També  podrem gaudir de la presència en la pantalla de la deliciosa i divertida Scarlett Johanson.

THE QUEEN, de Stephen Frears. Després de la mort de la princesa Diana, la casa reial britànica queda sacsejada. Stephen Frears fa una anàlisi precisa i dramàtica de la situació. Evita fer una paròdia fàcil i va al fons de la qüestió: l’evidència que la monarquia britànica és una institució caduca. Extraordinària interpretació de Helen Mirren.

EL ILUSIONISTA, de Neil Burger. Una intriga romàntica en el món dels misteris de l?il·lusionisme, sòlidament realitzada i excel·lentment interpretada per Edward Norton, amb inesperada sorpresa final.

EL PERFUME, de Tom Tykwer. Ens situem en la França del segle XVIII. Un home amb el sentit de l’olfacte molt desenvolupat, es dedica a l’art dels perfums i està obsessionat per aconseguir la fragància perfecta. Basant-se en la famosa novel·la del mateix nom de Patrick Süskind, el director Tom Tykwer aconsegueix unir en la pel·lícula l’academicisme inherent a tota superproducció, la sensualitat del llibre i un personal dinamisme visual. Tot un repte que té com a resultat una impecable obra cinematogràfica de gran espectacle.

BEYOND THE SEE (Més enllà del mar), de Kevin Spacey. Història de Bobby Darin, famós cantant americà dels anys seixanta que va néixer malalt del cor i se li va pronosticar, a causa d’això, una curta vida (difícilment podria arribar a complir quinze anys). El seu afany de superació mitjançant la música li va permetre arribar als cims més alts. Fou un dels cantants favorits de la joventut d’aquella època i es va casar amb l’actriu més aclamada d’Amèrica, Sandra Dee. Kevin Spacey aconsegueix una obra, dirigida i interpretada per ell mateix, plena de vitalitat. Una pel·lícula genial.

Sessions de cine club

En sessions especials de cine club es projectarà:

UNA VERDAD INCOMODA, de Davis Guggenheim. Un documental que fa una demolidora anàlisi sobre la situació mediambiental en el nostre planeta. Basada en les conferències d’Al Gore, excandidat a la presidència dels EEUU.

Divendres 12 de gener

9 VIDAS, de Rodrigo García. Aquest director colombià, autor de Cosas que diría con sólo mirarla, torna a penetrar en l’ànima femenina a través de nou històries de dones de  diferent personalitat, en un encreuament emocional de camins.

Divendres 28 de gener