Cinema i Espectacles

CLINT EASTWOOD TORNA A DONAR UNA LLIÇÓ DE CINEMA

Als seus setanta-vuit anys, Clint Eastwood, el darrer dels grans autors de cinema en la línia clàssica, continua estant en plana forma. Després del díptic bèl·lic sobre la batalla d’Iwo Jima (Banderas de nuestros padres i Cartas desde Iwo-Jima) torna al drama policíac a l’estil de Mystic River.
El intercambio, aquesta darrera pel·lícula del gran mestre, pot ser un retrat sobre la corrupció policial a Los Angeles a l’època dels anys 20 i 30, pot ser un estudi sobre la natura del mal o la recerca desesperada d’una mare del seu fill desaparegut. Però per sobre de tot és una nova demostració de la mestria de Clint Eastwood.

EL INTERCAMBIO és una altra lliçó de cinema del gran Eastwood, amb olors a Oscar.

Aquesta vegada la història està basada en uns fets reals sobre la desaparició del fill de Christine Collins, una dona de Los Angeles que als anys 20 va tenir de suportar el drama d’aquesta desaparició i de la posterior entrega d’un nen, que segons la policia era el seu fill retrobat, però que ella assegura que no és el seu.
Interpretada per Angelina Jolie, ningú dubte que el seu treball és un ferm candidat a la nominació a l’Oscar com així ho pot ser la pel·lícula, tant en l’apartat de millor pel·lícula com en el del millor director.
En definitiva una excel·lent obra cinematogràfica per començar l’any, que cap fanàtic del director de Sense perdó ni cap amant del millor cinema clàssic es pot perdre, tot a l’espera que, d’aquí a pocs mesos, la saviesa del gran Eastwood es torni fer evident amb la seva nova obra: Gran Torino, de la qual també és el protagonista.
La pel·lícula del mes: EL INTERCAMBIO