Flama del Canigó – Missatge 2019

La Festa de Sant Joan d’aquest any 2019 va ser enaltida, una vegada més, amb la presència de la Flama del Canigó, al nostre municipi, i a tots els pobles i ciutats de la seva ruta per terres de cultura catalana. Ens plau de reproduir el missatge que van llegir els nostres germans nord-catalans.

Consell de Redacció

Flama del Canigó – Missatge 2019

Aquest any 2019, és excepcional pel fet que són 25 anys de recorreguts de les Rutes de la Costa amb la Flama del Canigó i també per la terrible situació que viuen els nostres germans de Catalunya. Per això, nosaltres, Nord Catalans, ens sentim solidaris i divulguem el missatge de Carme Forcadell, Presidenta del Parlament de Catalunya, redactat el maig 2019 des de la presó d’Alcalà Meco.

«La flama és un crit de llibertat que simbolitza la unitat de la llengua catalana per sobre de les vicissituds històriques i de les fronteres polítiques. Una tradició, iniciada l’any 1955, que a partir de l’any 1966 ha esdevingut una bandera d’unitat i llibertat que agermana el nord i el sud de Catalunya i que, any rere any, ens arriba per renovar el nostre compromís amb la llengua i la cultura catalanes i estendre’l a tots els pobles i ciutats dels Països Catalans.

El foc és un element simbòlic present en les tradicions més arrelades i distintives de la cultura catalana des de temps immemorial. En la nostra tradició i costumari les festes del foc han ocupat un lloc destacat, lligat a les nostres celebracions i present en els actes més importants arreu dels Països catalans.

Igual que la flama any rere any renova la unitat de la llengua catalana, nosaltres també any rere any renovem el nostre compromís amb la justícia, la pau i la llibertat. Que la flama ens il·lumini el camí, que esdevingui la nostra llum de futur i d’esperança, mantinguem-la sempre encesa com un símbol de democràcia, justícia i llibertat. Que sigui la flama la nostra bandera de cultura i llibertat.

Sortiu al carrer a rebre la flama, gaudiu de la vida i de la nostra festa de Sant Joan, la festa nacional dels Països Catalans i sapigueu que, passi el que passi, ens retrobarem en llibertat»

DE SALSES A GUARDAMAR I DE FRAGA A MAÓ:
VISCA LA FLAMA DEL CANIGÓ!
VISQUIN LES FOGUERES DE SANT JOAN!
VISQUIN ELS PAÏSOS CATALANS!
VISCA TORROELLA DE MONTGRÍ!