L’Auditori Teatre Espai Ter 

El 14 de juliol va quedar inaugurada la darrera fase de les obres de l’Auditori Teatre Espai Ter. Una sala espaiosa, sòlida, amb garanties acústiques i de comoditat per acollir-hi esdeveniments variats. És una infraestructura projectada abans d’arribar la difícil situació econòmica actual que afecta particulars i administracions. Acabar una obra d’aquestes característiques només ha estat possible gràcies a la fe, la voluntat i l’obstinació d’algunes persones que han lluitat contra tots els elements per veure fet realitat un edifici modèlic. 

Ha estat un encert programar l’actuació de l’Orquestra l’Empordanet de l’Escola Municipal de Música per inaugurar l’Espai Ter. Són aquests infants i joves que ara omplen les aules de les escoles de música els qui gaudiran de totes les possibilitats d’una infraestructura singular. La preparació musical, negada a tantes generacions pretèrites, ara és a l’abast d’un bon nombre de joves que, sigui com a oients o com a intèrprets, valoraran orgullosos l’esforç realitzat perquè Torroella compti amb una de les millors sales de Catalunya.

L’edifici està pensat, seguint experiències positives de països centreeuropeus, per transformar-se fàcilment i acollir una bona diversitat d’actes. Hem de celebrar que després d’assajar noms pel complex, s’hagi acabat imposant el d’Auditori Teatre Espai Ter. Un nom que, sense descartar altres possibles utilitzacions, posa l’accent en el prestigi que ens ha regalat el Festival de Música i, a la vegada, és una invitació a apostar per les possibilitats ingents del teatre, de tant d’èxit i arrelament a les nostres comarques. Ben segur que altres tipus d’actes que requereixen un bon aforament i comoditat, tindran en la sala el seu espai idoni. Sense oblidar que, sempre que convingui, la grada telescòpica deixarà un espai diàfan capaç d’acollir-hi activitats de promoció econòmica i de caire festiu.

L’Espai Ter supera les fronteres locals per esdevenir un centre comarcal; més encara, els governants han d’apostar per una descentralització efectiva i premiar aquelles poblacions que s’ho han guanyat. Torroella de Montgrí es mereix rebre recursos adequats per liderar esdeveniments de primer ordre, ara massa restringits a la capital.

Els responsables de l’Auditori Teatre Espai Ter han redactat un Pla director que, per la importància del tema, seria convenient que tingués una àmplia difusió. Desd’Emporion, convençuts que les revolucions del segle XXI han de ser culturals, manifestem la nostra satisfacció per haver assolit la fita de comptar amb un edifici que serà testimoni de dies de glòria. Un 14 de juliol del segle XXI és tot un símbol de cap on han d’anar les prioritats dels nostres temps. Enhorabona!