Jubilacions

Aquest final de curs de l’IES Montgrí ha arribat amb dues jubilacions: la de la Mercè Bayés i la d’en Jaume Hugas, després d’haver-se dedicat durant quaranta anys a ensenyar i a educar.

La Mercè, de Sant Jordi, va estar molts anys exercint de mestra a l’escola de Verges. En Jaume va estar molts anys a l’escola de Bellcaire, el poble on viu.

Tots dos, amb l’aplicació de la reforma i amb els nous estudis d’ESO, varen passar a treballar a l’institut, ara fa 10 i 11 anys respectivament, i és aquí on he tingut la sort de poder compartir la feina  amb ells.

Cadascú en la seva especialitat: la Mercè des de les matemàtiques, en Jaume des de la llengua catalana, han tingut molt clar que el seu ofici era, a més d’ensenyar, el  d’acompanyar i ajudar a créixer i avançar uns nois i noies en plena efervescència adolescent que necessiten tenir, en els seus mestres i professors, uns bons referents i ells ho han sigut.

La Mercè i en Jaume han estimat la seva feina, han estimat els seus alumnes i han estimat el seu centre. Han fet molts anys de tutors i han estat uns bons tutors. Preocupats per cadascun dels seus alumnes, han confiat en ells;  interessats pel bon funcionament del centre, s’han implicat en les tasques de coordinació; obstinats a construir un món una mica millor, han donat sentit al seu ofici i han ajudat a trobar-lo als que hem estat companys seus; sempre amb el convenciment que per educar cal anar junts a aconseguir aquells objectius que ens hem proposat perquè creiem que són possibles.

A la Mercè i a en Jaume no els han espantat els reptes que cada dia ens ofereix aquest ofici d’ensenyar i educar, tot al contrari, els han afrontat amb dignitat dia a dia, sense queixar-se i amb un somriure sempre a punt per oferir a companys i alumnes.

Amb aquestes ratlles els vull agrair els anys treballats al nostre institut ensenyant i educant tants nois i noies del nostre municipi i dels municipis veïns, i a la vegada aprenent d’ells. Ben segur que també portaran tot el que han après a cadascun dels àmbits on es mouran. Gràcies i que pugueu gaudir molt anys de la jubilació.