la medicina estètica

Forma part de la naturalesa humana voler agradar i agradar-se un mateix. Fer-se gran amb un cos saludable i atractiu facilita el bon humor i l’estat d’ànim positiu. Fer-se la cirurgia estètica ha estat sovint un recurs per dissimular el pas del temps i aconseguir la bellesa desitjada.

La medicina estètica practica petites intervencions quirúrgiques amb anestèsia local. Aquest tipus de cirurgia és cada vegada més sol·licitada a causa del poc risc que comporta, així com pels resultats gairebé immediats que es poden apreciar.

Cal, però, ser molt previsors i no prendre decisions sense una bona informació.

Els facultatius que practiquen la medicina estètica amb garanties són metges autoritzats pel Col·legi Oficial de Metges i informen per escrit de les tècniques utilitzades en cada cas, dels components químics dels implants i del risc que corre cada pacient quan se sotmet a la intervenció.

A la web de la Societat de Medicina Estètica, www.seme.org, hi trobareu informació detallada i recomanacions importants.

Últimament s’han detectat casos d’intrusisme des de centres de bellesa, perruqueries i particulars que oferien productes o tractaments a baix cost. Concretament, a Barcelona, han detingut una dona, propietària d’una clínica de luxe, que feia més de 10 anys que injectava silicona líquida en comptes de l’àcid hialurònic. La silicona líquida està prohibida per Sanitat, ja que pot causar paràlisi facial irreversible i es  pot acumular  als ganglis limfàtics i causar els anomenats “tumors siliconomes”.

És recomanable estar ben informats abans de prendre qualsevol decisió que afecti la nostra salut.

La millor bellesa és la d’un cos saludable.