Llegim?

L’elegància de l’eriçó.

Muriel Barbery

L’eriçó és un animal que sembla el que no és. De la mateixa manera la protagonista de la novel.la L’elegància de l’eriçó aparenta ser una corrent i ignorant portera d’escala, quan en realitat és un

a dona autodidacta en la cultura i el pensament més refinat. Però no només ella sembla el que no és, sinó que tota l’escala és plena de famílies burgeses benestants que viuen de cara a les aparences. Entre ells hi ha una nena tímida i discreta, que en realitat és una ment privilegiada.  Tot això canvia quan apareix un personatge nou a l’escala, que farà que les màscares comencin a caure.

Aquesta història la trobarem narrada en forma de diari, no només de la portera, sinó també a través de la nena superdotada. D’aquesta manera veurem com les dues protagonistes reflexionen sobre la vida i la mort i tota la bellesa de l’art.

Hi ha algun capítol una mica dens que es reflexiona sobre filosofia pura i dura, no us desanimeu. Penseu que, com vaig llegir un dia, l’Elegància de l’eriçó és com desembolicar un bombó, que un cop l’has destapat és quan el pots assaborir.

http://www.elpais.com/articulo/cultura/personajes/solitarios/Muriel/Barbery/elpepucul/20071005elpepicul_8/Tes

Enllaç d’un article del país que parla de l’autora, del llibre i l’altra novel.la que ha escrit. Us convidem a llegir-lo!