Notícies

PER A AQUEST MES DE MARÇ
Jornada de Política Internacional ………. dia 11
XII Trobada de Músiques Mediterrànies

NOTÍCIES DE FEBRER

TORROELLA I L’ESTARTIT

Represa dels treballs a la Pletera. La darrera setmana d’aquest mes s’han reprès els treballs de desurbanització i restauració ambiental a la Pletera, que s’havien aturat durant l’època turística. Fins a Setmana Santa, s’actuarà a la part nord de l’antiga urbanització, es trauran materials d’obra i es desurbanitzarà.

Fer de Músic. El dissabte 4 al Museu de la Mediterrània va tenir lloc una conversa amb Antoni Mas i la presentació del llibre “històries de músics”.

XII Mostra de Teatre. Baula Teatre va presentar el diumenge 5 “El conte de Nadal” de Charles Dickens a l’Estartit. Increixendo de sant Gregori presentà “Neuróticos de Central Park” al Cine Petit el diumenge 12. Guspira Teatre de Cassà va representar “Torna-la a tocar Sam” al Cine Petit el diumenge 19.

Sortida familiar a la Pletera. Es va fer el diumenge 5 al matí per presentar l’estat del projecte Life.

Treball recerca 2017Treballs de Recerca de Batxillerat. El dimecres 8 va tenir lloc a l’auditori de Can Quintana la sisena edició de la presentació dels Treballs de Recerca de Batxillerat de la promoció 2015–2017 de l’Institut Montgrí. Familiars i professors dels autors dels treballs seleccionats omplien l’auditori, així com alumnes de 1r de Batxillerat, que hi anaven a donar suport als seus companys i a prendre model de com ho hauran de fer ells l’any que ve.

Sempre de vacances”. El diumenge 12 al matí es va fer l’espectacle familiar a l’Espai Ter.

Vertical Montgrí. El matí del diumenge 12 l’organitzà el Club Ciclista Baix Ter.

Contes en anglès. Biblioteca Pere Blasi en va organitzar la lectura el dimecres 15.

Maria Rosa LofraPintura de M. Rosa Lofra. Es va inaugurar a la capella de Sant Antoni el divendres 10.

Campanya de l’Agenda Llatinoamericana 2017. La presentà el professor Dani Boix, de la UdG el dijous 16 al Museu de la Mediterrània.

I ens vam menjar el món”. El llibre de Xevi Sala es presentà el divendres 17 a l’Estartit.

Murals de Jofre Oliveras. El dissabte 18 es va inaugurar al Museu de la Mediterrània.

5a Cercavila de cavalls i carruatges. El diumenge 19 es va fer per la Festa de Sant Antoni. A migdia es va fer la benedicció davant de l’Espai Ter.

Les Dunes i el Camí dels Termes. Un cop més el diumenge 19 Gent del Ter va proposar una marxa interessant per conèixer el nostre territori.

Concert a l’Espai Ter. El diumenge 19 hi va haver concert de Xarxa de Músiques de Catalunya a càrrec d’Agnès Mauri viola i Benedek Horváth piano.

Biblioteca Pere Blasi. El dimecres 22 al Club de Lectura Núria Bonet va conduir “I el ressò de les muntanyes” de Khaled Hosseini. Per al dimarts 28 es va programar Llegim?, poesia amb Joan Pujades.

Carnaval 2017. El divendres 24 es va organitzar la Rua infantil a les escoles i espectacle amb Pep Puigdemont a la Plaça de la Vila. El dissabte 25 a la tarda, concurs de comparses als Jardins John Lennon, la Rua de Disfresses pels carrers i el Ball de Carnaval a la plaça.


CATALUNYA

El judici de Mas, Ortega i Rigau pel 9-N. Va tenir lloc la setmana del dia 6 al 10. Per primera vegada en democràcia un president de la Generalitat, Artur Mas, va haver de seure al banc dels acusats. El dia 6 una multitud, encapçalada pel president Puigdemont, els va fer costat.

Volem acollir”. El dissabte 18 va tenir lloc a Barcelona la manifestació anunciada a favor de l’acollida de refugiats. Hi van assistir centenars de mils de persones i va tenir un gran ressò a Europa.

Puigdemont a la Moncloa. El dimecres 22 va transcendir que el dia 11 de gener Puigdemont havia visitat Rajoy sense que s’arribés a cap acord. El president espanyol insistí perquè anés a la reunió de presidents autonòmics, però Puigdemont volia que es dediqués un punt concret al cas català.


ESPANYA

Relació Espanya-Catalunya. La vicepresidenta del Govern espanyol Sáenz de Santamaria va insinuar que, si calgués, es podria tractar directament amb ajuntaments o altres institucions, a banda del Parlament i del Govern català.

La Infanta absolta, Urdangarín a presó. El divendres 17 el tribunal del cas Nóos va absoldre la Infanta Cristina i va imposar sis anys i tres mesos de presó al seu marit.

L’activitat sorprenent de la justícia espanyola. L’última setmana del mes hi hagué resolucions diverses. Es deixà lliure sense fiança Iñaki Urdangarin malgrat la condemna a sis anys i tres mesos, pendent de sentència del Tribunal Suprem que trigarà uns dos anys. Es condemnà Rodrigo Rato a quatre anys i sis mesos de presó per les targetes black a Bankia. La querella contra la mesa del Parlament exculpà el diputat de Sí que es Pot per no ser independentista. Els fiscals es queixen de les seves dificultats per fer front a la corrupció, com en el cas del president de Múrcia, del PP.

Congrés del PP. Amb gran unanimitat ratificà la gestió del president Mariano Rajoy i confirmà Dolores de Cospedal com a secretària general.

Assemblea de Podemos. El partit arribà a l’assemblea amb un clar enfrontament d’Iglesias i Errejón, finalment el primer va obtenir un clar avantatge de vots.

Corredor mediterrani vergonyós. El dimarts 21 es va tornar a tractar al Congrés de l’endarreriment (30 anys!) d’aquesta obra ferroviària, indispensable per a l’economia d’aquesta regió europea.


MÓN

Trump comença amb duresa i dificultats. El nou president dels EUA ha mantingut el to dur de la seva campanya, tant pels seus nomenament com per les primeres disposicions. Tanmateix, la justícia tombà la seva llei contra l’entrada de ciutadans de set països musulmans, i al cap d’un mes ja va haver de dimitir el seu assessor de Seguretat Michael Flynn per mentir i haver amagat al vicepresident les seves converses amb l’ambaixador rus. La impressió és de caos a la Casa Blanca.

Comerç Europa-Canadà. Mentre les relacions amb EUA es fan tibants, el Parlament europeu aprovà un tractat comercial polèmic amb Canadà, que hauran de ratificar els estats.

Gàmbia acaba amb 22 anys de dictadura. El dictador sortí del país i cedí el poder a Adama Barrow, el qual havia guanyat les eleccions i havia jurat el càrrec a l’exili.