Notícies

PER A AQUEST MES DE GENER

Festa de Reis 

NOTÍCIES DE DESEMBRE

TORROELLA I L’ESTARTIT

Eleccions al Parlament de Catalunya. Van tenir lloc el dijous 21, convocades pel govern espanyol, en aplicació de l’article 155. A Torroella i l’Estartit van votar 5.670 persones d’un cens de 6.901 (82,2%). Els vots aconseguits per cada formació van ser: Junts per Catalunya 2.133 (38%); ERC 1.461 (26%); Ciutadans 1.065 (19%); PSC 343 (6,1%), CUP 311 (5,5%), CatECP 162 (2,9%); PP 109 (1,9%).

Gran recapte. Un cop més es va fer els dies 1 i 2, durant tot el dia, organitzat per Càritas als supermercats del municipi, amb molt bona acollida.

Rodaesport Municipal. Aquesta iniciativa de l’àrea d’Esports té per objecte fomentar la pràctica de l’esport entre els alumnes de primària i secundària. El divendres 1 es va fer la primera edició, i els esports van ser el rugby Touch i el minibàsquet.

Cinema documental. El dissabte 2 es projectà un film de Maria Velasco “La Carmeta i el Moll” al Cinema Montgrí. El dissabte 9 es presentà “La guerra de l’arròs”, de Jordi Bellapart, el nostre company de redacció d’EMPORION. Un gran èxit.

Diables de Catalunya. També el dissabte 2, els Ducs del Foc van col·laborar en un acte reivindicatiu a l’Espai Ter.

Festa Indiketes. L’Espai Ter va acollir la nit del dissabte 2 el Concert d’Oques Grasses.

“Lúcid” a La Sala. El diumenge 3 al migdia el Cucut va presentar “Lleu batec” de Xavier Serrahima i es va presentar l’exposició “Transparent” d’Aina Clotas.

Campanya d’ERC. Va tenir lloc un acte el dimarts 5 a l’Espai Ter, amb la intervenció de Joan Tardà, diputat al Congrés, i de la torroellenca Dolors Bassa, cap de llista de Girona, tot just sortida de la presó ordenada per la jutgessa de l’Audiència.

Espectacles de Espai Ter. El dissabte 9 Maria Arnal i Marcel Bagés van presentar “45 cerebros y 1 corazón”

Vicenç Pagès i Màrius Serra al Cucut. El diumenge 10 al migdia els dos autors van comentar els seus llibres “Robinson” i “D’on trec el temps”, amb una conversa seductora, amenitzada amb un vermut.

Homenatge a la vellesa a l’Estartit. Es va fer el diumenge 10, amb missa solemne cantada, presentació del llibre “L’Estartit i les Medes” de Marcel·lí Audivert, dinar de germanor i concert de nadales.

Santa Llúcia a l’Estartit. El dimarts 12 a la tarda es va inaugurar la Mostra d’Art Local i presentar el llibre de la Festa. El dimecres 13 al matí es va celebrar la missa Solemne, seguida de ball de Gegants, Pregó de Santa Llúcia i Sardanes. A la tarda es va fer el Cafè concert i Ball.

Projecte Memòria fotogràfica. Es va presentar al Recer el dijous 14.

“Aladdin i el Geni del Montgrí”. Una pantomima de Nadal que es va presentar el divendres 15 i el dissabte 16 al Cine Petit.

“Els camps d’aviació de l’Empordà”. El divendres 15 Aleix Guàrdia va presentar al Museu de la Mediterrània el cas de l’aeròdrom 318 (Canet).

Festa de l’Associació Continuïtat. Es va celebrar el dissabte 16 amb Audició de Sardanes a la plaça de la Vila.

Festa Nadalenca, Pastorets a l’Estartit. Es van fer el dissabte 16, a la tarda.

Teatre a l’Estartit. Els dies 16 (nit) i 17 (tarda) va actuar la companyia “Penjats pel teatre”.

Gent del Ter. El diumenge 17 van visitar el far de Begur.

Nadales i rebuda dels patges a l’Estartit. Va tenir lloc el divendres 22 al matí.

Concert de Nadal solidari. El dissabte 23 es va fer a l’Església de Sant Genís, a càrrec dels cors Móndeveus, Sonaixí i Anselm Viola, acompanyats del Tercet Montgrí.

Un cant a la llibertat. El diumenge 24 a les 12 es van cantar nadales a la plaça del peix en record dels presos polítics.

Nadal al Museu. El Museu de la Mediterrània va organitzar per al dimecres 27 un taller d’estrelles i planetes i per al divendres 29 un taller infantil sobre interiors de l’arquitecte Masó.

Nadales i altres cançons. Per al dissabte 30 el cor Anselm Viola va organitzar una cantada pels carrers de la vila; la coral del Recer una altra al Cine Petit.

El dia dels Nassos. Per al diumenge 31 es va preparar la Festa de l’Home dels Nassos al matí i la Cursa dels Nassos a la tarda.


CATALUNYA

Eleccions al Parlament. Convocades pel govern espanyol en aplicació de l’article 155, van tenir lloc el dijous 21. La participació va ser del 81,9%. L’independentisme aconseguí la majoria absoluta amb 70 escons: Junts per Catalunya 34, ERC 32 i CUP 4. Ciutadans va assolir el major nombre d’escons, 36, sense possibilitat de sumar majoria amb els 17 del PSC i els 8 de Catalunya en Comú Podem. El PP va aconseguir 4 escons.

De Lleida a Sixena. El dilluns 11 al matí la Guàrdia Civil traslladà les obres d’art reclamades.


MÓN

Trump va reconèixer la capital Jerusalem. Amb aquesta decisió, va trencar un procés de pau a Israel que s’havia mantingut molts anys.


ESPORTS

Madrid-Barça 0-3. El dia 23, per tercer any consecutiu, el Barça es va imposar al Madrid al Bernabeu, mentre els altres rivals més immediats van perdre. Això el situà com a líder destacat a la classificació de la Lliga.

EMPORION publica de forma preferent les notícies que els organitzadors dels actes ens envien a aquesta adreça: consellredaccio@emporion.org

La data de tancament de la revista dificulta recollir notícies dels quatre darrers dies de cada mes.
Si la importància d’algun esdeveniment d’última hora ho aconsella, el publiquem el mes següent.