Exercicis de català 40

 

l’àudio, primer es llegeix el text, i tot seguit comença el dictat. Un cop acabat, us el podeu corregir mirant el text escrit.

Escoltar el dictat:

Fragment de COR LLEUGER, de Rosa Maria Arquimbau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treballar no és sempre agradable. I sobretot quan treballes perquè no tens més remei que treballar, a vegades, et cansa.

Jo confesso que a estones m’ha cansat el treballar. Però he hagut de treballar. És un sacrifici que jo me’l vaig imposar voluntàriament, però. Hauria pogut tornar al cap d’un mes en comptes de al cap d’un any, ja ho sé; però tornar vençuda no m’agradava. Demanar diners al meu pare tampoc hauria estat bé, encara que haig de confessar que si no els hi vaig demanar fou més per la por que no me’ls enviés que no pel mirament que no estava bé. I crec que no me’ls hauria enviat, perquè ell, com la meva germana i el meu germà, desitjaven que tornés i no que m’estés tota sola a París.