Notícies

Quants som?
El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar el 30 de desembre de 2006, el padró municipal oficial a 1 de gener de 2006. Aquestes són les dades dels municipis de la zona del Baix Ter.

En general s’observa una estabilitat de creixement en la majoria de pobles petits (amb excepció d’Albons) i un creixement considerable en els municipis més grans (excepte Verges). Destaca especialment el creixement d’Ullà amb quasi un 10%.

Els municipis amb més habitants per Km2 són Torroella, Ullà i Verges que sobrepassen els 100 hab/km2  molt lluny però, per sort, de Palamós i de Sant Feliu de Guíxols que superen els 1200 hab/km2.

També és interessant saber que a les properes eleccions municipals del maig de 2007, Ullà passarà a tenir de 7 a 9 regidors per haver superat els 1.000 habitants i Torroella ? l’Estartit de 13 a 17 per haver superat els 10.000.

Reis

Els Reis d’Orient arriben puntuals
Com cada any el divendres 5 de gener els Reis de l’Orient varen arribar puntualment a tots els pobles. A Torroella durant tot el dia els Patges Reials varen recollir les cartes dels més menuts i un magnífic castell de focs artificials va precedir la cavalcada. Aquest anyl’amfitrió al balcó de l’Ajuntament va ser en Josep Pujol, professor de l’IES Montgrí, i a plaça hi va haver música amb el grup Els Matats i l’Anna Mir.

Exhibició de vehicles i material dels cossos de seguretat
El diumenge 7 de gener va tenir lloc a l’Estartit la quarta exhibició i demostració de vehicles i material dels cossos de seguretat. Hi varen participar els Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Creu Roja, ambulàncies del Consorci del Transport Sanitari de Catalunya i el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil.

Primer ple de l’Ajuntament a Can Quintana
El passat dimecres 10 de gener es va celebrar el primer ple de l’Ajuntament de Torroella  l’Estartit a Can Quintana. Per qüestions d’espai, la fins ara Sala de Plens de la Casa de la Vila ha estat ocupada per l’Àrea d’Urbanisme i, a partir d’ara, tots els plens es faran a Can Quintana. Els plens es fan normalment el primer dijous de cada mes i són oberts al públic.

Presentació del llibre 39 + 1
El dijous 18 de gener es va presentar a la llibreria El Cucut de Torroella el llibre “39+1” de la periodista i escriptora Sílvia Soler. La presentació la va fer l’Agnès Pumarola que va explicar els lligams que té amb l’autora i va fer un recorregut per tota la seva obra. També varen intervenir un grup de lectura de Banyoles que feren la lectura teatralitzada d’un dels capítols del llibre. Els assistents, que omplien el local, van fer moltes preguntes a l’autora.

Conferència de l’Eudald Carbonell i sortida als Caus del Duc
En els marc dels actes que envolten l’Exposició “El Montgrí ara fa 300000 anys”, el divendres 19 de gener l’arqueòleg Eudald Carbonell va fer una conferència a Can Quintana amb el títol “D’on venim, on som i cap a on anem” en la qual el professor Carbonell va donar la seva visió de quin pot ser el futur en un termini no gaire llunyà i quina ha de ser la resposta tecnològica de la humanitat. Per altra part, el diumenge 21 de gener es va fer la sortida als Caus del Duc de Torroella i Ullà amb l’arqueòleg Antoni Palomo i el professor Narcís Arbusé.

Exposicions
Des del 7 de gener fins al 2 de febrer el Claustre de l’Hospital ha exposat un recull de fotografies sobre “Els Andes Peruans” de Maria Bosch.
Del 19 de gener al 5 de febrer la capella de sant Antoni recull l’obra artística del grup “Inconsciente Colectivo”.

II Mostra de Teatre
Entre gener i febrer es porta a terme la II Mostra de Teatre de Torroella  l’Estartit que organitza el grup de teatre local “Penjats pel Teatre”. El programa és el següent:
Diumenge 21 de gener, Cine Petit, 18 h. “L’amor venia amb taxi”  Grup: Penjats pel Teatre (Torroella de Montgrí-l’Estartit)
Diumenge 28 de  gener, Sala Polivalent de l’Estartit, 18 h. “De més verdes en maduren” Grup: Joves Bojos pel Teatre (Sarrià de Ter)
Diumenge 4 de febrer, Cine Petit, 18 h. “Draps Bruts” Grup: Grup Teatral Vidrerenc (Vidreres)
Diumenge 11 de febrer, Sala Polivalent de l’Estartit, 18 h. “Ubu, Rei”
Grup: l’Olla dels Maiquiets (Vilablareix)

Presentació pública dels pressupostos municipals
El divendres 27 de Gener a Can Quintana es varen presentar els pressupostos del 2007 per donar a conèixer quines són les inversions més importants previstes per aquest any.