Resultats d’assistència al cinema Montgrí de l’any 2011

Cisne negro, de Darren Aronofsky, va ser la pel·lícula amb més espectadors projectada a la pantalla del Cinema Montgrí durant l’any 2011. Va ser una pel·lícula nominada a 5 Oscars, però només en va guanyar un, el de la millor actriu, Natalie Portman, protagonista d’aquest film. A les projeccions a Torroella d’aquesta bona pel·lícula hi varen assistir 796 persones.

Al darrere seu, amb 789 espectadors, es col·loca El discurs del rei, pel·lícula de Tom Hooper, nominada a 12 Oscars, basada en la història real del monarca britànic Jordi VI i els seus esforços per vèncer el seu fort tartamudeig amb l’ajuda d’un logopeda molt poc convencional. Va guanyar quatre Oscars: a la millor pel·lícula, al millor director, Tom Hooper, al millor actor, Collin Firth, i al millor guió original.

En tercer i quart lloc se situen dues pel·lícules d’animació, l’excel·lent obra de Steven Spielberg Tintín i el secret de l’Unicorn, amb 579 espectadors, i Els Barrufets, amb 574.

Durant l’any 2011, van assistir a les sessions de cinema del Cinema Montgrí un total de

22.177 espectadors, un 2,2 % més que l’any anterior. Tot i aquest lleuger augment, l’assistència al cinema en comparació als anys anteriors a la crisi ha baixat més d’un   20 %. L’any 2004 s’havia arribat als 30.383 espectadors.

espectadors

Les deu pel·lícules més vistes durant l’any 2011 han estat:

 1. Cisne negro                                     796 espectadors
 2. El discurs del rei*                            789 espectadors
 3. Tintín i el secret de l’Unicorn*       579 espectadors
 4. Els Barrufets*                                  574 espectadors
 5. Mitjanit a París*                               568 espectadors
 6. Piratas del Caribe 4                         504 espectadors
 7. Bienvenidos al sur                           480 espectadors
 8. Valor de ley                                      406 espectadors
 9. Entre lobos                                      386 espectadors
  *Versió en català

En sessió de cineclub, s’han projectat 26 pel·lícules. L’assistència total ha estat de 2.028 espectadors i les tres pel·lícules més vistes han estat:

 1. Biutiful, d’Alejandro Gonzàlez Iñátirru, amb 143 espectadors.
 2. Nowhere boy, de Sam Taylor-Wood, amb 133 espectadors.
 3. Passi el que passi, de Robert Bellsolà, amb 128 espectadors.

 les sessions infantils de tarda hi han assistit un total de 6.968 persones (petits i acompanyants).

L’activitat del Cinema Montgrí, gestionada pel Cine Club Torroellenc, un any més ha funcionat satisfactòriament i es manté en uns nivells de qualitat que el públic reconeix, la qual cosa fa que l’assistència d’aquest any, malgrat la crisi econòmica que afecta el cinema en general, es mantingui en un nivell força similar a l’any passat, però més baixa a la mitjana d’anys anteriors. S’han pogut veure les millors pel·lícules de l’any, adequades als diferents sectors de públic que normalment assisteixen a aquestes sessions de cinema, i això no deixa de ser un orgull per a Torroella.  Un públic infantil juvenil de tarda, un públic adult de cap de setmana i un públic amant del cinema d’autor, a les sessions de cineclub, que exigeix veure les pel·lícules en versió original, cosa que a vegades resulta difícil aconseguir, han pogut continuar gaudint del millor cinema.