Accessibilitat a Torroella

Gràcies a la convocatòria dels pressupostos participatius, Torroella ha endegat un pla d’accessibilitat que té tota la pinta d’esdevenir modèlic. Les persones que circulen amb cadira de rodes, però també les que van amb bastó o crosses, els que porten cotxets de mainada o carrets de la compra, agrairan enormement que es vagin eliminant barreres arquitectòniques.

L’Ajuntament ha encarregat a la prestigiosa arquitecta Maria Mercè Corominas, especialitzada en temes de viabilitat, la direcció de les obres. S’ha creat una comissió ciutadana de seguiment i hi ha voluntat de destinar una partida del pressupost municipal al llarg dels propers 10 anys a fi d’esdevenir una vila modèlica a l’hora de permetre la circulació de persones amb algun problema de mobilitat.

A fi de racionalitzar l’execució de les obres, prioritzar urgències, aconseguir optimitzar recursos i millorar resultats, l’actuació s’ha planificat a base d’uns itineraris, concretament quatre, que permetran unir punts bàsics de la vila i connectaran 21 centres d’afluència, siguin de tipus administratiu, educatiu, cultural, esportiu, etc. En fases posteriors, s’arranjaran carrers i places que queden al marge d’aquests quatre itineraris bàsics.

A començament d’any es van iniciar els primers treballs del primer itinerari, el que va dels centres educatius del carrer del Roser fins al CAP. Us convido a observar les millores perquè la feina s’ha fet de manera exemplar: carrer del Roser, carrer de Santa Caterina, carrer Portal de Santa Caterina i segueix pel carrer de Sant Genís, el passeig de l’Església i carrer del Dr. Molinas, i és d’esperar que properament s’enllesteixin els carrers de l’Església i de l’Hospital.
Aquest primer itinerari permet connectar la llar d’infants El Petit Montgrí, el CEIP Guillem de Montgrí, la Residència Vilamontgrí, la policia, l’església parroquial, l’Ajuntament, els jutjats de pau, la Residència i Centre de Dia Santa Caterina, la Residència Vila Vella i el CAP. El segon itinerari previst unirà l’Auditori-Teatre Espai Ter amb el cementiri i el tanatori. El tercer, la mesquita amb la llar d’infants El Petit Montgrí, i el quart, la carretera de l’Estartit amb la plaça de la Vila.

Torroella està d’enhorabona perquè seran moltes les persones que se’n beneficiaran. L’Ajuntament ha actuat amb celeritat i energia per obtenir uns bons resultats i els equips tècnics i membres de la comissió de seguiment han agafat la feina com un repte important per a la vila. Res es podria fer sense els treballadors que executen l’obra; cal felicitar-los per una feina ben feta i un esforç que són propis d’aquells que agafen el treball com un servei a la col·lectivitat.