El Drac de Torroella

Actes de Presentació del Drac de Torroella. Es varen celebrar el dissabte 20, amb la col·laboració dels grallers del Montgrí, l’Associació Sardanista Continuïtat, els Ducs del Foc, els Mussolets, les Xatis, els Xanquers, els Amics de la Fotografia, i l’Ajuntament.

  • Al vespre es va fer a can Quintana la Conferència de Presentació a càrrec de Dolors Sans i Xavier Cordomí. Es va destacar la importància dels nostres gegants, equiparable als més importants del país (Gegant del Pi, Gegant de la Ciutat), que a la nostra tradició festiva ja hi havia hagut Drac, i que fins es podria pensar en una Àliga, que només tenen les ciutats, per la nostra condició de Vila reial.
  • A dos quarts de deu es va fer el sopar de colles convidades a la plaça de la Muralla.
  • Poc després de les deu, amb una gran gentada a plaça i molta expectació, el Drac (fins aleshores amagat al seu catau artificial al cim d’un empostissat, al costat de can Mascort), va fer la seva primera sortida pública, enmig de foc i fum, i es situà al mig de la plaça, amb balls, encarament amb altres dracs, i amb grans espetecs de foc i guspires.
  • Seguidament va començar la cercavila pels carrers i al passeig de l’Església amb tamborinada i acompanyament dels dracs convidats: la Víbria de Barcelona, el Cabrot del Vendrell, la Bèstia de Parets, el Drac de Dracs de la Bisbal i el Drac de Figueres.
  •  A mitjanit va començar el Concert de presentació amb els Stukat del Bolet, a la plaça de la Muralla.
  • Mostra de Caramelles. Es va fer el matí del diumenge 21 pels carrers amb participació de la Coral Anselm Viola i caramellaires de diverses poblacions catalanes.