El futur desitjat…

Els joves escriuen

Els joves escriuen

Sóc un alumne de 4t d’ESO de l’IES Montgrí. Fa quatre anys que vaig venir del Marroc a Catalunya i visc a l’Estartit.

Em preocupa el tema de la immigració i per això vull fer alguns comentaris que jo, des que he arribat, vaig pensant a partir del que vaig vivint i observant.

Hi ha una sèrie de problemes  molt importants que viu un immigrant en general i un immigrant musulmà en concret des del moment de la seva arribada a l’anomenat “paradís”, Europa.

Avui dia, en el segle XXI, hi ha molts països del 3r món on diàriament moren milers de persones per falta de medecines i d’una bona alimentació. També passa a altres parts del món com a alguns països d’Amèrica del Sud i d’Àsia.
Mentrestant els països més desenvolupats estan acumulant, cada dia, més capital i més riqueses. I què fem nosaltres? Mai se’ns ha acudit encara la manera d’ajudar aquesta gent perquè pugui tirar endavant i no es vegi obligada a emigrar del seu país?

En el segle XIX els europeus varen explotar tant com varen poder molts països africans. Van repartir el territori com si fos un pastís sense respectar les persones ni les nacions. I d’això que fa tants anys que va passar, encara en patim les conseqüències avui dia. Les riqueses que es generaven de l’explotació de metalls, de l’or i de la plata, es varen fer servir per desenvolupar Europa, mentre ells s’anaven fent cada vegada més pobres fins al punt d’haver de deixar la seva casa, la seva família i emigrar. Només per això hem d’ajudar aquests països que encara avui, molts d’ells, estan patint les  guerres. Espanya i França, per exemple,  varen deixar problemes entre Marroc i Algèria a causa del repartiment que es va fer.

Fins aquí he parlat d’algunes causes de la immigració en general. Ara parlaré de l’important conflicte que en el 2008 es troba l’immigrant musulmà.

Sempre he sentit a dir que Europa és el continent de la democràcia, de la llibertat d’expressió, del dret a viure en condicions perfectes, del respecte a totes les religions… Però des del meu punt de vista potser no ho és tant.

Al 2008, igual que en moltes èpoques anteriors, es repeteix el típic cercle política-religió i tot es relaciona amb aquests dos temes.

Sabeu què vol dir  “Islam” en àrab?, vol dir “Pau”. És una religió que va fer sortir gent de l’esclavitud a la llibertat.  Doncs, per què actualment sempre es relaciona el terrorisme amb la religió? Jo penso que moltes vegades, a través de la televisió, que arriba a totes les cases, es dóna una informació que no és la correcta.  També moltes vegades les persones parlen i parlen sense saber bé de què parlen i això porta molts conflictes i malentesos que ens fan sentir, als que venim de fora, que no se’ns respecta prou.

És veritat que d’immigrants musulmans n’hi ha de tots com passa amb totes les persones, però jo us asseguro que si mai us atreviu a buscar més informació de la religió islàmica, canviareu el vostre concepte sobre l’islam.

És molt complicat parlar d’un tema com aquest en poques línies, però ho resumiré amb aquesta frase: “La voluntat d’una persona immigrant és tenir feina i viure en pau amb la família, amb els amics  i amb la gent del lloc on ha anat a viure i això només es pot obtenir quan les persones es respecten”.

Los comentarios están cerrados.