Emporion, Medalla del Montgri 2008

El dia de Sant Genís va tenir lloc a can Quintana l’acte d’entrega pública al nostre periòdic del guardó de la Medalla del Montgrí, concedida pel Ple de l’Ajuntament el 7 d’agost. 
En un breu parlament, l’alcalde de la vila, Joan Margall, va fer referència al llarg historial de la revista, creada l’any 1915, a les persones que hi escrivien, als períodes de silenci que va sofrir, i a la tasca dels actuals continuadors en la seva tercera època, ara en format digital.
En nom del Consell de Redacció recolliren el guardó Jaume Bassa i Cels Sais, els quals destacaren també la trajectòria de la revista, el mèrit dels iniciadors, torroellencs il·lustres, i l’esforç i la il·lusió dels actuals continuadors. Jaume Bassa en destacà l’optimisme, la tossuderia i la fam de futur, per assegurar el qual es constituirà aviat l’Associació Emporion. Cels Sais va destacar la bona resposta rebuda de molts torroellencs, grans i joves, que cada mes col·laboren amb articles, escrits, l’acudit, fotografies i reportatges.
Agraïm la distinció que ha rebut Emporion i per extensió el Consell de Redacció i tots els col·laboradors, per la dedicació, l’esforç i també la il·lusió de superar el gran parèntesi de molts anys, aparentment sense esperança de retorn.
Voldríem recordar l’escrit que encapçalà el número 196 del 10 de gener de 1932, en que l’escrit Emporion renaix acaba: “I en ressorgir, fidel a sa historia, enlaira ses ales pel cim de divisions,  d’odis i partidismes, afanyós de crear un esperit torroellenc, d’agermanar tots els fills de la vila, d’ésser el portantveu de les nobles aspiracions de Torroella.” I aquest ha de seguir sent el nostre lema i blasó.