Exercicis de català 12

A l’àudio, primer es llegeix el text, i tot seguit comença el dictat. Un cop acabat, us el podeu corregir mirant el text

 Escoltar el dictat

Fragment de Una carta, de Mercè Rodoreda. Dins de La meva Cristina i altres contes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Em costa d’escriure perquè la feina al camp no lliga amb el paper i la ploma, però el que em passa ho porto tan a dins i em fa tornar tan boja que per força podré explicar-me amb lletres. Si el meu mal no té remei, contesti’m també per escrit. Farà el favor de deixar la carta en un forat que hi ha a la soca de l’olivera de la dreta del camí que va a la masia de la seva filla gran. Si li sembla que em pot curar, vindré a veure’l. No he parlat del meu mal amb ningú: vostè serà la primera persona que en tindrà coneixement.