Exercicis de català

A l’àudio, primer es llegeix el text, i tot seguit comença el dictat. Un cop acabat, us el podeu corregir mirant el text escrit.

Fragment d’El món sobre rodes, d’Albert Casals. Capítol “Los, Amorgós, Atenes, Ítaca”

 Escoltar el dictat 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[…] Dos nois es van oferir a ensenyar-me una mica la ciutat. […] Quan es va fer fosc, em van portar amablement fins al parc més proper perquè pogués dormir-hi, ja que ells no em podien acollir a casa seva.
La veritat és que no les tenia totes, perquè tants gossos rondant per tot arreu em van fer començar a fer venir por que, en despertar-me, ho fes amb la cara devorada; però, francament, hauria estat igual d’estúpid no dormir al parc per por dels gossos com no anar a casa d’algú per por que et segrestin, així que vaig acabar dormint-hi igual, i evidentment vaig passar una nit la mar de còmoda.