Quan tots els indicis, a finals de l’any passat, anunciaven que Torroella perdria la fira de la màgia, una decisiva intervenció municipal, fent aposta per aquest esdeveniment únic a Catalunya, ha fet que aquest any s’hagi pogut tornar celebrar la Fira Internacional de la Màgia, FIMAG, en la seva setena edició, amb indicis esperançadors de continuïtat per als propers anys.
Ignasi Molina, el seu actual director ens parla de com s’ha pogut salvar Fimag:
“L’antic equip va decidir no fer-lo ja que s’havia arribat a una situació crítica tant econòmicament com de persones amb voluntat de continuar posant-se al davant de l’organització. L’equip director de l’Espai Ter va reconsiderar la situació i es va posar al davant per trobar camins de solució. La gestió es va encomanar a l’empresa organitzadora d’espectacles Massís del Montgrí, Produccions artístiques, i Juli Carbó i David Agella, membres de l’antiga comissió, varen acceptar assumir l’assessoria artística i els contactes amb els professionals de la màgia.
Una de les propostes més difícils va ser fer una reducció de pressupost, eliminar espais deficitaris i cercar-ne de nous, no tan dispersos, encara que vist els resultats es considerarà una qüestió per revisar i els espais d’aquest any no quedaran com a definitius.
L’aportació econòmica ha estat variada però molt important. Hi ha participat l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació Provincial, el Patronat de Turisme de la Costa Brava i més de setanta patrocinadors privats. Amb l’ajut d’un percentatge per sobre del 95 % d’ocupació dels espais tancats on es cobrava entrava (per a l’espectacle Dolce Vita, del Mac Lari, es van esgotar les localitats), s’ha aconseguit un resultat econòmic molt satisfactori, fins i tot amb un lleuger superàvit.
Al voltant d’uns 10.000 espectadors van assistir als actes programats a diferents llocs del nucli antic de la vila. Tot el dissabte aquests visitants van poder fruir tranquil·lament dels espectacles programats. El diumenge a la tarda la pluja va deslluir alguns actes que s’havien de fer al carrer però l’organització va ressituar cinc espectacles previstos per fer a l’aire lliure, a locals municipals, (capella de Sant Antoni, els auditoris de Casa Pastors, de Can Quintana i de la Penya Barcelonista, el bar La Sala i el Cine Petit), on es van poder celebrar amb notable presència de públic.
Cal ressaltar una variant que es va organitzar aquest any, la 1ª Fira de Programadors de Màgia, punt de contacte i d’intercanvi entre mags i programadors, amb una conferència i quinze espectacles especials per escollir. També la Màgia Jove amb la participació d’alumnes de l’Escola Màgia 3 de Trebol de Barcelona.
Fimag ara ja és un nom reconegut per la seva qualitat. Amb la participació a la Gala Internacional de les primeres espases de la màgia europea agafa vocació per ser la fira de la màgia estratègica i de referència de Catalunya.”
El director de Fimag ens encomana el seu optimisme i il·lusió per continuar amb aquest esdeveniment amb noves perspectives pel proper any i es reafirma:
“Amb el compromís de col·laboració de les entitats públiques i privades que ens han ajudat econòmicament, no ens mancaran esforços per aconseguir que Fimag guanyi en qualitat i participació, amb espectacles punters a nivell internacional, però també amb diversitat de gèneres que arribin a tot tipus de públic. Podem així aconseguir que amb aquesta fira, el nucli antic de Torroella es consolidi com el punt estratègic de la màgia de Catalunya.”