Notícies

TORROELLA I L’ESTARTIT

 

Juny 29, 2020

Promoció de la Costa Brava, amb les Medes i el Castell

Moventis Sarfa va iniciar una campanya de promoció de la Costa Brava a Catalunya, amb una flota de vint autobusos. La campanya té el suport del Patronat de Turisme Costa Brava, de la Diputació de Girona i de vint municipis de la Costa Brava. El nostre municipi hi era present amb les imatges de la Meda Gran i el Castell del Montgrí.

Juny 25, 2020

Presentació a Torroella dels casals d’estiu

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va escollir Torroella de Montgrí per a la presentació simbòlica de l’arrencada dels casals a Catalunya, en el marc de la represa després de la covid-19. Va visitar el convent dels Agustins, acompanyat de l’alcalde, la regidora d’Ensenyament i Joventut i el president de l’EMD de l’Estartit.

Juny 19, 2020

La represa

Des de mitjanit del divendres 19, havent acabat l’estat d’alarma i recuperat la Generalitat les competències, el nostre municipi va entrar en la fase de represa. Torroella, com tota la regió sanitària de Girona, havia entrat a la Fase 1 el dilluns 18 de maig, amb l’accés de clients, per primer cop, a comerços, terrasses de bars i hostaleria, mantenint les distàncies prudencials. A la Fase 2 s’hi va entrar el primer dilluns de juny, dia 1, amb les mesures de seguretat fixades per l’accés a l’interior de locals, centres escolars, equipaments culturals i centres de culte; i les parades del mercat, només de queviures i s’havien distribuït entre les places de la Vila, Dolors i Fora Portal. El dilluns 15, s’havia entrat a la Fase 3, amb mesures més flexibles quant a distàncies de seguretat; i al mercat, les parades d’alimentació es van mantenir a les tres zones citades i les de roba i complements a l’entorn de l’Espai Ter.

Juny 16, 2020

Josep Torroella s’incorpora al Consell de Redacció d’EMPORION

A la reunió del dimarts 16, el Consell de Redacció, que no s’havia pogut reunir des del mes de febrer a causa del confinament, va prendre l’acord, entre d’altres, de la incorporació al Consell de Josep Torroella, col·laborador habitual de la nostra revista.

Juny 12, 2020

Tornen les exposicions

El Museu de la Mediterrània, la Fundació Vila Casas i la Fundació Mascort van obrir les portes el divendres 12, a punt d’entrar a la Fase 3 de la desescalada, amb totes les mesures higièniques i d’aforament recomanades.

Juny 5, 2020

El Cinema Montgrí obre de nou

El Cinema va ser la primera sala de Catalunya que va projectar una pel·lícula, amb públic, després del confinament. Es presentava “Pavarotti”, en versió original subtitulada, i la projecció es va programar fins al dilluns 8. Es van prendre mesures i preveure distàncies de seguretat, per a un aforament màxim d’unes 100 persones, que havien de dur mascaretes. Malgrat el temor o reserves, l’assistència va ser d’uns cinquanta espectadors. Diversos mitjans se’n van fer ressò, com ara RAC1, Catalunya Ràdio, Cadena Ser, TV1, TV3, Televisió L’Escala i Televisió Costa Brava. Felicitem el nostre company Jordi Bellapart per l’èxit aconseguit.

Juny 4, 2020

Reparació del desguàs del Ter al rec de Molí

El temporal Glòria va provocar el trencament de la mota, la desaparició de la sortida del rec de Molí i de la canonada principal per a l’abastament d’aigua a la vila. Els mes de febrer van començar els treballs per restituir totes les infraestructures afectades, que minimitzen el risc d’inundació d’Ullà i del nucli urbà de Torroella i milloren les condicions de sortida del rec de Molí, tot augmentant fins a 2,5 vegades la capacitat d’evacuació.

Maig 25, 2020

L’any 2020, sense pressupostos participatius

L’Ajuntament va decidir posposar els Pressupostos Participatius perquè no es podia desenvolupar el procés per la crisi de la covid-19. Es manté la partida de 150.000 euros pressupostada per invertir i s’executarà l’any 2022.

Maig 22, 2020

40è aniversari del Festival de Torroella

El Festival de Torroella va anunciar que, degut a la covid-19, no es podria celebrar la gran festa del 40è aniversari prevista entre el 23 de juliol i el 21 d’agost, i que la commemoració es transformaria en un any de celebració, que començaria el 23 de juliol de 2020 i acabaria a finals d’agost de 2021.

CATALUNYA

 

Juny 19, 2020

Fi de l’estat d’alarma, i represa.

El divendres 19, des de mitjanit, Catalunya va entrar en la fase de represa, amb l’anul·lació de l’estat d’alarma i la recuperació de competències per part de la Generalitat. El dia anterior, dijous 18, les regions sanitàries de Barcelona i de Lleida havien entrat en Fase 3 de desconfinament, fet que va propiciar la mobilitat en tot el territori, amb les mesures preventives que comportava aquesta Fase. Les regions de Barcelona i de Lleida havien quedat encara en Fase 2 el dilluns 15.

Maig 28, 2020

Nissan se’n va

Com es temia feia temps, Nissan va comunicar que deixa la planta de Barcelona, degut a la reestructuració de producció i mercats mundials que comporta el seu acord amb Renault. La decisió suposa la pèrdua de més de 3.000 treballadors, i la repercussió sobre proveïdors de diversos punts de Catalunya, i sobre el seu personal, pot afectar moltes empreses petites i mitjanes, i 20.000 treballadors més.

ESPANYA

 

Juny 21, 2020

Fi de l’estat d’alarma

Espanya va entrar en l’anomenada nova normalitat, es va restablir la mobilitat interior i es van obrir fronteres amb l’espai Schengen.

Juny 8, 2020

Investigació sobre comissions del rei emèrit

Anticorrupció va cedir a la Fiscalia del Tribunal Suprem la realització de diligències per presumptes comissions en l’adjudicació del tren d’alta velocitat a l’Aràbia Saudita, per eventuals fets delictius  posteriors a l’abdicació, quan el rei emèrit va deixar d’estar protegit per la inviolabilitat que la Constitució reconeix al cap de l’estat.

Maig 25, 2020

De los Cobos, destituït

Arran d’una investigació de la Guardia Civil en relació a la manifestació feminista del 8 de març, el ministre de l’Interior espanyol Grande-Marlaska va cessar Pérez de los Cobos, cap del cos a Madrid, per pèrdua de confiança. De los Cobos va ser coordinador de la repressió de l’1-O a Catalunya, sempre en clar desacord amb Trapero, cap dels mossos d’esquadra.

MÓN

 

Juny 30, 2020

OMS: “La pandèmia s’està accelerant. El pitjor encara no ha arribat”

El nombre de casos de contagi registrats, en aquesta data, superava els 10 milions. Els principals focus eren a Estats Units, Brasil, Rússia i Índia.

Maig 30, 2020

Protestes antiracistes i violència

Van començar als EUA, quan milers de persones van sortir a més de 50 ciutats, amb enfrontaments amb la policia i saqueigs, en un fort moviment provocat per la mort a Minneapolis d’un afroamericà, asfixiat per la prolongada pressió del genoll d’un policia sobre el coll de la víctima. Es va escampar a tot el món, amb diverses accions, entre elles, el derrocament de monuments a personatges considerats racistes o colonialistes.

 

ESPORTS

 

Juny 30, 2020

La Lliga de la pandèmia

En estadis sense públic, i amb tot de mesures sanitàries, la Lliga de Futbol va recomençar el dissabte 13 de juny. La situació a finals de mes era d’incertesa per al Barça, bregant amb el Madrid pel liderat, la caiguda de l’Espanyol a segona, i poques perspectives de promoció a primera del Girona.