Notícies

TORROELLA I L’ESTARTIT

Gen 7, 2020

Montse Bassa va fer el discurs d’ERC al Congrés

La diputada torroellenca Montse Bassa, germana de Dolors Bassa, va ser l’encarregada de fer el discurs d’ERC el segon dia del debat d’investidura de Pedro Sánchez al Congrés espanyol. Les seves paraules van ser molt dures pel paper del PSOE en la repressió i va dir que el seu desig seria votar no, però que els presos d’ERC –Junqueras, Romeva, Forcadell i Bassa– eren, malgrat tot, partidaris del diàleg i la negociació des del pacifisme. I que per això s’inclinava, ella i ERC, per l’abstenció i fer
possible la negociació entre governs.

 

Gen 1, 2020

El Projecte Sèpia ha permès salvar més d’un milió i mig d’ous de sèpies i calamars

S’ha dut a terme en el període 2016-2019 per part dels pescadors de l’Escala i Torroella-l’Estartit per tal de minimitzar l’impacte dels arts de pesca en la preservació dels calamars sèpies de les badies de Roses i Pals. S’han col·locat branques en el fons marí per tal que les sèpies i els calamars “amarressin els ous” i, entre març i juny, els
pescadors artesanals han recollit els ous que trobaven enganxats a les seves xarxes i els han portat a port. Els ous s’han anat dipositant en incubadores situades al fons marítim per guardar les cries fins que els animals sortien de l’ou.

 

CATALUNYA

 

Gen 4, 2020

Ratificació del president

En un ple extraordinari, el Parlament
de Catalunya va rebutjar l’ordre de la
Junta Electoral Central de retirar l’acta de diputat al president Quim
Torra i fer efectiva la seva inhabilitació. JxCat, Esquerra i la CUP van
presentar conjuntament la resolució, que ratificava la figura de Quim Torra i demanava que es defensés
el dret a l’autodeterminació.

 

ESPANYA

 

Gen 7, 2020

Investidura de Pedro Sánchez com a president del govern

Després que Sánchez no assolís la majoria absoluta en primera volta, enmig d’esbroncades dels tres partits de dreta, en segona volta va poder aconseguir la investidura per 167 vots a favor, 165 en contra i 18 abstencions, corresponents als 13 diputats d’ERC i els 5 de Bildu.

 

Gen 6, 2020

El Parlament Europeu reconeix Junqueras com a eurodiputat

El president del Parlament va enviar una comunicació a Puigdemont, Junqueras i Comín perquè prenguin la seva acta de diputat el 13 de gener, després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, sense tenir en compte l’oposició de la JEC en el cas de Junqueras.

 

Gen 3, 2020

Terratrèmol Junta Electoral Central

La Junta Electoral Central va deixar sense escó Quim Torra i el va inhabilitar com a president de la Generalitat, i va negar a Oriol Junqueras l’accés a l’acta d’eurodiputat, al·legant la seva situació de condemnat pel Tribunal Suprem.

MÓN

Gen 3, 2020

Un atac americà mata el màxim responsable militar de l’Iran

Qasem Soleimani va morir per l’impacte d’un míssil, en un atac ordenat pel president dels Estats Units, Donald Trump, una acció sense precedents i de conseqüències imprevisibles.

 

EMPORION publica de forma preferent les notícies que els organitzadors dels actes ens envien a aquesta adreça: consellredaccio@emporion.org