Notícies

Gos net, carrer net
L’Ajuntament de Torroella va iniciar el mes de febrer una campanya de civisme adreçada als propietaris de gossos de  ImageTorroella i l’Estartit. L’Ajuntament ha repartit recollidors, bosses i tríptics informatius per sensibilitzar als propietaris dels gossos sobre la importància de recollir els excrements dels animals.

Obres al pont
Les obres al pont de Torroella entren a la recta final. Durant el mes de febrer s’han tornat a fer talls nocturns entre les 10 del vespre i les 6 del matí per tal d’accelerar el procés.

La Guàrdia Civil comissa 4 tones d’haixixImage El dimarts 6 de febrer, la Guàrdia Civil va comissar 4 tones d?haixix acabats d’arribar a la platja de Mas Pinell. A l’operació es van detenir tres persones. La partida de droga es va valorar en 5 milions d’euros.

Presentació del llibre “Història del Baix Empordà”
El dissabte 9 de febrer, els historiadors Joan Badia i en Toni Roviras van presentar a Can Quintana  el llibre “Història del Baix Empordà” del qual en són coautors juntament amb altres historiadors. El llibre recull el passat de la nostra comarca des de la prehistòria fins pràcticament a l’actualitat.

El Govern basc premia un llibre de l’Angelo
El mestre gelater Angelo Corvitto ha rebut el premi Euskadi de gastronomi a la millor publicació pel seu llibre “Los secretos del helado. El helado sin secretos“. En el llibre, publicat per l’editorial Vilbo, recull els coneixements i el resultat de les investigacions que l’Angelo ha acumulat en el món dels gelats.

ImageDues presentacions de llibres
El divendres 17 de febrer a la llibreria el Cucut es va presentar el llibre de l’arquitecte Jan Baca “La casa a mida”. Un relat fet amb humor que tracta sobre les vicissituds de fer-se una casa.Image

El dissabte 18 de febrer a can Quintana es va presentar el llibre “100 personatges gironins” de Joaquim Ferrer. A càrrec de Joan Surroca i Sens.

De tard o de primer Carnestoltes per febrer
Amb molta participació i amb un dia excel·lent, el dimarts 20 de febrer es va celebrar la tradicional sopa de Verges i Imagel’arrossada popular d’Albons. El cap de setmana del 24 i 25 de febrer el Carnestoltes es va celebrar a Torroella i a l’Estartit. Els comerciants es van disfressar segons els carrers i les rues, comparses i balls van omplir la Plaça de la Vila. Tampoc hi va faltar la sardinada popular de l’Estartit.Image
Nou servei de recollida de fracció orgànica
El dimecres 28 de febrer es va presentar a can Quintana el nou servei de recollida de fracció orgànica de les escombraries.

Els gavians de les Medes
Un estudi recent de la Universitat de Barcelona ha calculat que el nombre de gavians argentats que hi ha les Medes és de 7.107 parelles. L’any 1992 es va calcular que hi havia 13.400 parelles. Diferents accions van fer que la població quedés reduïda a 5.400. Actualment el creixement és força pausat i al nombre de l’any 1992  s?hi arribaria d’aquí a 22 anys.