Notícies

Miscel·lània de notícies

07.11Presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2007
Una vintena de persones varen assistir el dissabte 2 de desembre al bar Nafent a la presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2007. La Nuri Terés, educadora de l’aula hospitalària de l’Hospital de Santa Caterina i membre de la comissió de l’Agenda de Girona, ens va presentar les novetats d’aquest any i els materials complementaris com “el mapa de la vergonya” i el DVD dels 15 anys de l’agenda. Cal destacar que aquesta iniciativa ha rebut el premi d’educació “Mestres 68” atorgat per aquest col·lectiu i l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Estrena de l’òpera El Mite de l’Empordà
Amb llibret de Joan Fuster i música de Reinalda Blanco, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i el Cor Anselm Viola varen estrenar el dissabte 2 de desembre a l’església de Sant Genís l’opereta per a cor, solistes i orquestra op. 35 núm. 1 “El Mite de l’Empordà”. Amb una església quasi plena, el públic va seguir amb molta atenció i interès l’actuació de músics i cantants que van tenir la col·laboració dels solistes Eva Ribas, soprano, Xavier Mendoza, baríton, i Ricard Julià, narrador.

Presentació de la revista Emporion
El dijous 7 de desembre es va presentar a Can Quintana la tercera etapa de la revista Emporion. La revista que va aparèixer l’any 1915 fins al 1923 i posteriorment del 1932 al 1936, apareix ara en format digital. L’equip redactor de la revista, tal com s’explica a l’editorial del número 0, es considera compromès amb l’ideari de les dues èpoques precedents: “units en la catalanitat i en l’estimació de la nostra vila, respectuosos amb la tradició i oberts a la modernitat…”

Jordi Martinoy
Jordi Martinoy

Jordi Martinoy, nou delegat del Govern a Girona
Des del dia 13 de desembre, el torroellenc Jordi Martinoy és el nou delegat a Girona del Govern de la Generalitat. Jordi Martinoy havia estat el director dels serveis territorials de Governació a la passada legislatura i regidor per ERC a l’ajuntament de Torroella entre 1991 i 1995.

Continuen les obres al pont
Les obres de reforç i ampliació del pont continuen. Durant el mes de desembre ha estat tancat alguns dies a la nit (entre les 22h i les 6h) per tal d’accelerar-les. També s’ha permès circular simultàniament en les dues direccions al voltant del pont de la Constitució i de les festes de Nadal. A partir del 2 de gener, el trànsit torna a ser alternatiu en un sol carril.

El Montgrí, ara fa 300.000 anys
Aquesta és l’exposició que es pot veure actualment i fins al 30 de juliol de 2007 a l’espai 1 de Can Quintana. L’exposició va ser inaugurada el dissabte 16 de desembre per l’arqueòleg Antoni Palomo, comissari de l’exposició, i per altres col·laboradors com Eudald Carbonell.

Possible estany artificial a la zona del Mas Pinell
La Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i  la Federació Catalana d’Esquí Nàutic estant redactant un projecte per fer un centre de tecnificació d’esquí nàutic a la zona agrícola del Mas Pinell al límit del municipi amb el de Pals. Es preveu la construcció d’un llac artificial de 650 metres de llarg, 70 d’ample i 2 de fondària. L’equip de govern de l’ajuntament inicialment ho veu bé però sorgeixen algunes veus crítiques… Segurament serà un tema que se’n continuarà parlant.

La Grossa de Nadal passa de llarg
Ni el número 20.297, la grossa, ni cap premi important de la loteria de Nadal s’ha apropat a la zona del Baix Ter i per a molts de nosaltres el dia 22 de desembre va tornar a ser el dia de la salut: “salut tinguem” diuen la majoria de gent en veure que no els ha tocat cap premi. Tanmateix, no gaires dies abans, el dissabte 2 de desembre, l’administració de loteria l’Anxova Milionària de l’Escala va repartir 9 milions d’euros del primer premi de la Loteria Nacional del qual el bar d’Albons n’havia venut 54 dècims. Felicitats als afortunats.

Concert de Nadal a Torroella
Amb molta expectació i assistència de públic, el dissabte 23 de desembre a l’església de Sant Genís, el Cor Anselm Viola va organitzar el tradicional concert de nadales amb l’acompanyament de l’Orquestra de Cambra de Torroella, la col·laboració de la Mar Serinyà com a soprano i sota la direcció de Jordi Molina.