Posem cara i nom a la nostra història

El passat divendres 29 d’abril vam inaugurar l’exposició “Cent anys de futbol al poble” a la capella de Sant Antoni i es podrà visitar fins el 30 de maig. Va ser un acte emotiu i nostàlgic encapçalat per l’alcalde i els/les diferents regidors/es de l’ajuntament, el president i la junta directiva actual de la Unió Esportiva Torroella, exjugadors, exdirectius i exdirectives, aficionats i aficionades de les diferents etapes del futbol a la nostra vila i totes aquelles persones que han fet possible que avui en dia es segueixi jugant a futbol a Torroella. Durant els parlaments dels diferents representants es va refermar la importància dels valors adquirits a través de l’estima per l’esport, la samarreta i els colors del nostre poble, es van homenatjar a totes aquelles persones que han dedicat la seva vida de manera fidel i constant a potenciar el creixement del futbol al poble i que malauradament ens han deixat, i es van relatar una sèrie d’anècdotes que van provocar una barreja sincera i espontània de somriures i alguna llàgrimes entre el públic assistent. 

Què hi trobarem a Sant Antoni?
En aquest recull històric s’hi poden veure trofeus, documents, samarretes i, la gran joia de l’exposició, les 183 fotografies representatives d’aquests cent anys on qui passi per la Capella durant aquest mes, podrà jugar a posar cara i nom a totes aquelles persones que han format part del CD Montgrí (del 1921 al 1940), del ED Montgrí (del 1940 al 1963) o de la UE Torroella (del 1963 fins a l’actualitat) i d’altres equips de futbol que s’han format a la vila com els Coreanos, els Juniors o la Penya Blaugrana.

Posar cara i nom a la nostra història?
Doncs sí. Adaptant-nos a totes les generacions, hem digitalitzat totes aquestes fotografies per tal d’identificar entre tots i totes a tothom qui hi apareix: passant per els primers fundadors del CD Montgrí, també per l’històric Sporting Club Mantes femení dels 70’ i fins arribar a l’actualitat. 

Aquest reconeixement es pot fer al facebook dels @centanysdefutbolalnostrepoble a través del següent enllaç: https://www.facebook.com/centanysdefutbolalnostrepoble

També a través de l’instagram: https://www.instagram.com/centanysdefutbolalnostrepoble/

I els/les qui son més nostàlgics/ques, a través de paper i bolígraf al llibre de visites que trobaran a la mateixa exposició.

Tal com vam dir el divendres a la inauguració, “aquesta és una exposició feta pel poble i per al poble, que segurament fa falta més d’una estona per a passejar-s’hi i gaudir-la”. Esperem que us agradi i que, mantenint el lema que ens ha acompanyat des del 1963, la unió segueixi fent la força!